H.O. Dirhem sadržaj
Dirhem

Dirhem (427)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemjetimi2016U okviru našeg projekta pomoći djeci bez roditelja pod nazivom ˝Pomozimo jetime, pridruži se i ti˝ izvršene su uplate novčane pomoći na račune djece i njihovih staratelja.

Na ovaj način upućene su značajne donacije u novcu za 20 djece mlađih od 15 godina, nastanjenih u 12 različitih općina u Bosni i Hercegovini.

Novac putem spomenug projekta prikupljamo od naših plemenitih donatora kroz potpisivanje godišnjih Sporazuma o finansiranju jetima kojim je predviđeno doniranje minimalno 70 KM mjesečno za dijete primljeno u program pomoći.

Novčana pomoć uručena djeci koristi se za troškove školovanja, kupovinu hrane, odjeće, ili neke druge potrebe djece s ciljem da im se olakša odrastanje i obrazovanje.

Ovoga puta ukupan iznos doniran za potrebe 20 djece bez roditelja iznosio je 5023,50 KM.

Srdačno se zahvaljujemo velikim ljudima, našim donatorima, i svima koji su svojim trudom pomogli dosadašnju realizaciju ovoga plemenitog projekta.

Na kraju, i ovog puta pozivamo sve plemenite ljude koji su to u mogućnosti da se uključe u ovaj plemenit projakat, postanu sponzor jetima i uljepšaju im život. Pored sponzorstva, mogu se izvršiti i jednokratne uplate na naš račun sa naznakom "jetimski fond" iz kojeg se financiraju aktivnosti usmjerene ka pomoći jetimima (plaćanje školskih sendviča, mjesečnih karti do škole, školskog pribora, kupovina odjeće i dr.). Neka Uzvišeni Allah obilato nagradi svakog od vas!

(dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemimsirovicNastavak humanitarnih aktivnosti H.O. ˝Dirhem˝ s ciljem pružanja pomoći i podrške našim potrebnim sugrađanima.

Tako su aktivisti Dirhema u Travniku, jučer, 5.1.2019. god. uručili 300,00 KM za liječenje Dženane Imširović iz Travnika. Iznos u visini 200,00 KM uručen je Dženani istim povodom prije mjesec dana.

Ukupan iznos 500.00 KM doniran je u dva navrata za liječenje Dženane Imširović koja boluje od tumora karlice.

Dženana danas putuje za Njemačku na daljnje pretrage i liječenje, a nakon liječenja u BiH i Turskoj.

Molimo Uzvišenog Allaha sa joj olakša liječenje i da skoro ozdravljenje.

Veliko hvala plemenitim ljudima koji pomažu potrebne, kao i našim vrijednim volonterima iz Travnika i drugih mjesta.

(Dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

sendvicNakon realizacije projekta ˝Spremni za školu 2019˝ koji je realiziran u nekoliko bh. gradova, aktivisti Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ nastavili su pružati pomoć djeci i učenicima kroz pojedinačne akcije i molbe.

Uplatom u iznosu od 324 KM osigurali smo tople senvdiče da petero djece, učenika u jednoj osnovoj školi u S. Mostu za period od početka septembra do kraja 2019. god.

Uplaćene su i mjesečne karte za putovanja učenika do škola i to za H.A., učenika srednje škole u S. Mostu - udaljenog 14 m do škole uručeno 80 KM, a H. A. također učenika drugog razreda srednje škole u S. Mostu - udaljenost od škole 24 km, uručen je iznos za mjesečnu kartu u visini 95 KM.

Za učenicu prvog razreda srednje škole u Žepču, K. Č. uručeno je jednokrano 150 KM za plaćanje mjesečne karte do škole i školski pribor.

Naši aktivisti u Travniku uručili su 195 KM za pomoć djeci sa poteškoćama u razvoju.

Ukupan iznos pomoći u ovih nekoliko aktivnosti iznosio je 844 KM.

Drago nam je da smo ovu djecu obradovali i osigurali im pomoć za njihovo školovanje i razvoj.

Srdačno se zahvaljujemo našim nesebičnim donatorima koji konstantno prate naše aktivnosti i osiguravaju pomoć za najpotrebnije.

djecatravnik

(dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemharacicVolonteri Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ su 09.10.2019. godine posjetili Muhameda Haračića iz Tuzle i uručili mu jednokratnu novčanu pomoć na ime liječenja.

Uručeni novac u iznosu od 720 KM je donacija od naših plemenitih donatora iz Bosanskog kulturnog društva ˝Hilal˝ iz Engleske.

Ovom donacijom pomogli smo Muhamedu, koji je teški srčani bolesnik, da plati operaciju ugradnje CRT aparata, neophodnog za njegov dalji život i funkcionisanje.

Inače, porodica Muhameda Haračića je u teškoj materijalnoj situaciji, supruga Enisa ne radi, imaju troje djece koji pohađaju školu i kao porodica žive od dječijeg dodatka koji dobijaju.

Osim operacije za koju su dužni platiti 11 000 KM, Muhamedu su potrebni i lijekovi koji na mjesečnoj osnovi koštaju oko 150 KM, što je sve veoma teško uz ovakvu materijalnu situaciju.

haracic2


Porodica Haračić živi u dijelu kuće koji su dobili na korištenje, ali je prostor neuslovan za boravak zdravih osoba, a kamoli srčanog bolesnika, s tim da ni djeca nemaju svoj prostor, pa smo se zapitali kako uspijevaju da obavljaju svoje školske obaveze, a prema njihovom ponašanju, sigurno su odlični učenici.

Najtoplije se zahvaljujemo donatorima iz BKC ˝Hilal˝ iz Engleske na upućenoj donaciji za ovu porodicu.

Radosna vijest koju smo dobili uz ovu donaciju jeste da će Muhamed uskoro ići na operaciju jer je novac za istu sakupljen uz pomoć i zalaganje plemenitih ljudi.

Svi oni koji žele pomoći porodici Haračić za nabavku lijekova i životne potrebe djece mogu to uraditi na naš žiro-račun sa naznakom ˝za porocidu Haračić˝.

Uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

Uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most


(dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemkikicVolonteri Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ su na području općina Doboj i Lukavac obradovali dvije porodice kupovinom i doniranjem dva električna uređaja, tačnije dva nova frižidera.

Naime, u jednoj od predhodnih posjeta i uručenja prehrambenih artikala porodicama ukazala se potreba za frižiderima jer porodice nisu imale gdje ostaviti artikle koji se brzo kvare, poput jaja, mijeka, mesa i sl.

Uvidjevši ovaj problem, ubrzo smo putem plemenitih donatora osigurali sredstva za kupovinu i doniranje frižidera, te organizirali kupovinu i dostavu uređaja na njihove adrese.

Ukupna vrijednost doniranih el. aparata je 650 KM.

Jedan frižider doniran je porodici Kičić iz Doboja koju čine nana, majka i dvije curice koje pohađaju osnovnu školu.

Drugi uređaj doniran je starijoj ženskoj osobi u Lukavcu koja se nalazi u okviru našeg projekta pomoći starim osobama.

Srdačno se zahvaljujemo vrijednim donatorima na podršci i pomoći koju pružaju našim sugrađanima u potrebi.

 (dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemskola19Podrška i pokloni za 15 učenika jedne osnovne škole u S. Mostu

Aktivisti Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ su u saradnji sa upravom škole ˝Skender Kulenović˝ iz Donjeg Kamengrada kod Sanskog Mosta realizirali projekat podrške učenicima u toku njihovog školovanja pod nazivom ˝Spremni za školu 2019˝.

Za 15 učenika ove osnovne škole uručen je vrijedan školski pribor, i to 25 različitih vrsta artikala za svakog učenika u vrijednosti  40 KM, kao i nove patike kojima su se djeca posebno obradovala.

Predsjednik H.O. ˝Dirhem˝ Edin Draganović je u kartkom obraćanju učenicima rekao da je jedini zahtjev koji imamo prema njima to da se trude i vrijedno uče, te prate uputstva svojih nastavnika, sve to kako bi izrasli u velike i kompletne ljude.

U ime uprave i nastavnog osoblja O.Š. ˝Skender Kulenović˝,  aktivistima naše organizacije srdačno se zahvalio direktor škole, gosp. Jasmin Mujačić.

Projekat ˝Spremni za školu 2019˝ sa iznosom od 500 KM finansirala je općina Sanski Most u okviru Javnog poziva za finansiranje projekata u okviru Budžeta općine Sanski Most za 2019. godinu kojoj se srdačno zahvaljujemo na podršci pri realizaciji ovog  projekta.

Ukupna vrijednost jučer uručenih poklona za učenike, uključujući školski pribor i obuću iznosila je 975 KM. Prethodno smo u Srebrenici realizirali isti projekat za 25 učenika, kao i u Travniku, o čemu ćemo u narednom periodu izvijestiti.

H.O. ˝Dirhem˝ tokom školske godine realizira i druge projekte podrške poput učeničkih užina, nabavke nastavnog materijala i sl.

Veliko hvala našim vrijednim donatorima čijim donacijama smo i ove godine obradovali značajan broj učenika u BiH. 

(Dirhem.org)

skola19d

skola19b

skola19c

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemmirsoDragi prijatelji, ovom prilikom Vas pozivamo da se uključimo u akciju i shodno našim mogućnostima podržimo porodicu Velić iz Bišćana kod Prijedora da prije zime dobiju krov nad glavom.

Mirsad Velić živi sa suprugom i šestero  male djece od kojih troje ide u školu. Mirsada poznajemo više od 15 godina kao vrijednog i čestitog čovjeka, koji se među prvima vratio u svoje rodno mjesto. Od tada radi na poljoprivredi i bavi se svim drugim poslovima koje mu se nude kako bi privredio za svoju porodicu. Nerijetko je i sam učesnik humanitarnih akcija gdje vlastitim vozilom prevozi pakete s hranom do porodica i pomaže drugima koliko god može.

Prošle je godine krenuo u izgradnju kuće na mjestu gdje je bila porodična štala u Bišćanima. Vlastitim trudom i radom, te uz podršku komšija i dobročinitelja Mirsad je sazidao kuću i odmah uselio u nju iako nije bila u potpunosti opremljena. Na to je bio primoran zbog veoma loših uslova, ali i neriješenih imovinskih odnosa po pitanju porodičnog objekta u kojem je prije živio.

Novoizgrađeni objekat u kojem sada Velići žive nezadovoljava ni približno njihove potrebe za prostorom, jer im je u prizemlju na raspolaganju samo kuhinja, jedna soba i kupatilo.

Ono što je sada najpotrebnije jeste da se renovina krov, jer postojeći prokišnjava i pokriven je starom i nejednakom ciglom koja pri svakoj jačoj kiši propušta vodu, te da se urade prilazne stepenice za gornji sprat kako bi se na spratu mogle opremiti bar još dvije prostorije.

Za renoviranje krova bit će potrebno između blizu 4000 KM, dok su troškovi za pravljenje stepenica za sprat oko 1000 KM.

Ukupan iznos da se na izgrađeni objekat postavi limeni krov i naprave prilazne stepenice iznosi oko 5000 KM.

Porodici Velić smo odmah odobrili 1000 KM za materijal, te se nadamo da će putem ovoga apela sakupiti i ostali iznos kako bi Velići i njihovih šest mališana do zime imali pokriven i renoviran dom.

Molimo sve Vas koji imate mogućnosti da zajednički pomognemo našega Mirsada i njegovu porodicu, jer oni to svojim dosadašnjim čestitim životom i dobrotom zaslužuju.

Uplate za pomoć sa naznakom ˝za porodicu Velić˝ možete uplatiti na račune:

Uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

Uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most

mirsokuca9

mirsokuca4

mirsokuca2

mirsokuca1

mirsokuca6

mirsokuca7

 (dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemsrebrenica3Početkom mjeseca septembra 2019. god. uspješno je realiziran projekat ˝Spremni za školu 2019˝ na području Srebrenice.

Apel koji smo imali za ovaj projekat u avgustu i donacije koji smo dobili u tom mjesecu iskoristili smo da uljepšamo i olakšamo početak školske godine učenicima u općini Srebrenica.

Nabavljen je i uručen kvalitetan školski pribor za 25 učenika, od toga 11 srednjoškolaca i 14 učenika koji pohađaju osnovnu školu. Svaki učenik dobio je paket školskog pribora vrijedan oko 40 KM, a u njemu su bile razne sveske, olovke, bojice i dr. školski pribor potreban za školovanje.

Obzirom da su i druge organizacije imale slične apele i aktivnosti i njima su obuhvaćeni skoro svi učenici u Srebrenici, uzeli smo 11 srednjoškolaca koji nisu podržavali od drugih organizacija, kao i 11 učenika osnovnih škola.

Ove godine, projekat ˝Spremni za školu 2019. ˝ realizirali smo u Podrinju, na području Srebrenice, ali će i druge aktivnosti vezane za podršku učenicima biti realizirane tokom godine u drugim mjestima u BiH.

Ukupna vrijednost doniranog školskog pribora učenicima na području općine Srebrenica iznosio je 1050 KM.

Najsrdačnije se zahvaljujemo donatorima čijim smo prilozima obradovali djecu u Srebrenici. Veliko hvala i vrijednim volonterima za uloženi trud pri realizaciji aktivnosti.

skolskipriborsrebrenica7

skolskipriborsrebrenica1

skolskipriborsrebrenica4

skolskipriborsrebrenica8

skolskipriborsrebrenica9

skolskipriborsrebrenica10

(dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemdoboj2Aktivisti H.O. ˝Dirhem˝ u proteklih nekoliko dana realizirali su nekoliko različitih vrsta pomoći za četiri porodice u više gradova u BiH.

Ukupna vrijednost uručene pomoći porodicama u S. Mostu, Bos. Petrovcu, Doboju i Lukavcu iznosu 950 KM.

Porodici u Bosanskom Petrovcu uručena je jednokratna novčana pomoć od 500 KM u svrhu rješavanja stambenog pitanja. Ova petočlana porodica sa troje male djece nastoji kupiti zemljište na kojem si sagradila stambeni objakat za njihovu porodicu. U porodici su nam rekli da su u dogovoru sa vlasnikom zemljišta i da im nedostaje ješ jedan iznos do potrebnog.

Porodici Kikić u Doboju uručeni su prehrambeni i higijenski artikli u vrijednosti 200 KM. Porodica Kikić čine majka, dvije kćerke i jedno malo dijete. One nemaju redovnih novčanih primanja. Rade fizičke poslove čišćenja porodičnih kuća i tako preživljavaju. Ovo im je značajna pomoć i podrška.

U S. Mostu novčana pomoć u visini 250 KM je uručena Ernadu Omeroviću. Ovoga čovjeka smo više puta pomagali jer je stvarno u teškom zdravstvenom i materijalnom stanju, a veoma značajna je konstantna pomoć dobročinitelja iz Sarajeva kojem se ovom prilikom najsrdačnije zahvaljujemo.

Starijoj majki Fikreti iz Lukavca uručena je pomoć od 100 KM u svrhu liječenja.

Najsrdačnije se zahvaljujemo našim plemenitim donatorima koji svojim donacijama i podrškom olakšavaju svakodnevne probleme mnogim porodicama širom BiH.

doboj1

doboj2

(dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhempaketi18Uručeni prehrambeni bajramski paketi za 27 porodica u BiH

Aktivisti Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ su povodom Kurban-bajrama organizirali prikupaljanje i podjelu bajramskih paketa.

Paketi sa prehrambenim artiklima i sredstvima za higijenu su podijeljni za 27 porodica u stanju potrebe.

Naši aktivisti su organiziirali posjete i tom prilikom uručili pakete porodicama u Lukavcu, Zenici, Travniku, Donjem Vakufu i S. Mostu. Jedan dio pomoći u vrijednosti od 400 KM podijeljen je u Kaknju u okviru lokalne akcije naših prijatelja. Značajna količina namirnica prikupljena je i putem akcija "Radost bajrama" u supermarketu "Seja" u Sanskom Mostu.

Cilj akcije je bio obradovati naše porodice u stanju soc. potrebe za vrijeme ovom velikog bladana Kurban-bajrama.

Osim spomenitih prehrambenih paketa za nekoliko djece iz socijalno ugroženih porodica uručili smo bajramske paketiće i školski pribor u vrijednosti od 400 KM.

Srdačno se zahvaljujemo našim sugrađanima koji su učestvovali u ovoj akciji putem svojih donacija, kao i našim aktivistima i volonterima koji konstantno ulažu mnogo truda pri realizaciji.

bajram20194

bajram20190

bajram20197

bajram20199

bajram201911

bajram20198

(dirhem.org)

Stranica 1 od 31

S5 Box