H.O. Dirhem sadržaj
Dirhem

Dirhem (419)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemdoboj2Aktivisti H.O. ˝Dirhem˝ u proteklih nekoliko dana realizirali su nekoliko različitih vrsta pomoći za četiri porodice u više gradova u BiH.

Ukupna vrijednost uručene pomoći porodicama u S. Mostu, Bos. Petrovcu, Doboju i Lukavcu iznosu 950 KM.

Porodici u Bosanskom Petrovcu uručena je jednokratna novčana pomoć od 500 KM u svrhu rješavanja stambenog pitanja. Ova petočlana porodica sa troje male djece nastoji kupiti zemljište na kojem si sagradila stambeni objakat za njihovu porodicu. U porodici su nam rekli da su u dogovoru sa vlasnikom zemljišta i da im nedostaje ješ jedan iznos do potrebnog.

Porodici Kikić u Doboju uručeni su prehrambeni i higijenski artikli u vrijednosti 200 KM. Porodica Kikić čine majka, dvije kćerke i jedno malo dijete. One nemaju redovnih novčanih primanja. Rade fizičke poslove čišćenja porodičnih kuća i tako preživljavaju. Ovo im je značajna pomoć i podrška.

U S. Mostu novčana pomoć u visini 250 KM je uručena Ernadu Omeroviću. Ovoga čovjeka smo više puta pomagali jer je stvarno u teškom zdravstvenom i materijalnom stanju, a veoma značajna je konstantna pomoć dobročinitelja iz Sarajeva kojem se ovom prilikom najsrdačnije zahvaljujemo.

Starijoj majki Fikreti iz Lukavca uručena je pomoć od 100 KM u svrhu liječenja.

Najsrdačnije se zahvaljujemo našim plemenitim donatorima koji svojim donacijama i podrškom olakšavaju svakodnevne probleme mnogim porodicama širom BiH.

doboj1

doboj2

(dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhempaketi18Uručeni prehrambeni bajramski paketi za 27 porodica u BiH

Aktivisti Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ su povodom Kurban-bajrama organizirali prikupaljanje i podjelu bajramskih paketa.

Paketi sa prehrambenim artiklima i sredstvima za higijenu su podijeljni za 27 porodica u stanju potrebe.

Naši aktivisti su organiziirali posjete i tom prilikom uručili pakete porodicama u Lukavcu, Zenici, Travniku, Donjem Vakufu i S. Mostu. Jedan dio pomoći u vrijednosti od 400 KM podijeljen je u Kaknju u okviru lokalne akcije naših prijatelja. Značajna količina namirnica prikupljena je i putem akcija "Radost bajrama" u supermarketu "Seja" u Sanskom Mostu.

Cilj akcije je bio obradovati naše porodice u stanju soc. potrebe za vrijeme ovom velikog bladana Kurban-bajrama.

Osim spomenitih prehrambenih paketa za nekoliko djece iz socijalno ugroženih porodica uručili smo bajramske paketiće i školski pribor u vrijednosti od 400 KM.

Srdačno se zahvaljujemo našim sugrađanima koji su učestvovali u ovoj akciji putem svojih donacija, kao i našim aktivistima i volonterima koji konstantno ulažu mnogo truda pri realizaciji.

bajram20194

bajram20190

bajram20197

bajram20199

bajram201911

bajram20198

(dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemskolaCijenjeni prijatelji,

Oko mjesec dana dijeli nas od nove školske godine u Bosni i Hercegovini, kada se učenici raduju školi, prijateljima i druženjima.

Početak školske godine ujedno predstavlja i veliku brigu za mnoge roditelje, jer će svi učenici biti obavezni kupiti odgovarajuće udžbenike za razrede koje pohađaju, kao i radne sveske, te drugi školski pribor.

Kroz naš dosadašnji rad sa socijalno ugroženim porodicama pomoć potrebnoj djeci i njihovom školovanju bila je jedna od glavnih naših humanitarnih aktivnosti.

Sa više desetina realiziranih aktivnosti na stotine učenika dobilo je podršku kroz donirane knjige, školski pribor, odjeću i obuću.

Ove godine, projekat ˝Spremni za školu 2019. ˝ realizirat ćemo u Podrinju, tačnije u Srebrenici.

Cilj je da za oko 300 potrebnih učenika osnovne škole u Srebrenici osiguramo osnovni školski pribor.

Vjerujemo da zajedničkim trudom i ove godine možemo barem jednom broju djece iz socijalno ugroženih porodica obezbijediti najosnovniji školski pribor.

Pozivamo sve vas da se uključite u ovu humanitarnu akciju i da shodno vašim mogućnostima pomognete da što većem broju učenika u Srebrenici uljepšamo početak nove školske godine.

Uplate donacija za akciju možete vršiti na sljedeći žiro-račun, tokom mjeseca avgusta 2019. godine, sa naznakom „za učenike u Srebrenici“:

Za uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA
SWIFT CODE: RZBABA2S
Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH
Details of Beneficiary:
IBAN CODE: BA391611350000523695
Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Za uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most
Žiro-račun: 1610350042900038

79260, Sanski Most

Paypal:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

(Dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

novac1Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ i plemeniti donatori su uz djecu jetime i u ovoj 2019. godini.

Osnovi cilj projekta ˝Pomozimo jetime – pridruži se i ti˝ je olakšati svekodnevni život, odrastanje i školovanje djeci koja su bez jednog ili oba roditelja, a čije su porodice u stanju socijalne potrebe.

U okviru naše zadnje novčane pomoći u julu 2019.god. za 21 jetima uručena je pomoć u vrijednosti od 4927,82 KM.

Trenutno je u program pomoć jetimima uključeno 41 dijete, a još 20 jetima čeka donatora, tako da ovom prilikom apelujemo na one koji su u mogućnosti pomoći jetimima kroz ovaj projekat, da nam se jave za više informacija.

Mjesečni iznos za pomoć jetimima iznosi 70 KM.

Informacije o projektu pomoći jetimima u BiH možete dobiti na naš e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na telefon: +387 62 874 556.

Najtoplije se zahvaljujemo našim sugrađanima koji su do sada bili donatori i velika podrška našim jetimima širom zemlje.

Iako je većina donatora iz inostranstva, veoma smo ponosni i na naše donatore ovoga projekta iz naših bh. gradova, Sarajeva, Bugojna, Zenice, Travnika, S. Mosta i drugih gradova naše domovine.

Veliko hvala svima od srca i neka Vas Uzvišeni nagradi najljepšom nagradom za Vaša dobročinstva.

(dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemkurbani2019Poštovani,
Humanitarna organizacija "Dirhem" Vas poziva da se i ove godine uključite u naš humanitarni projekat "Olakšajte sebi, pomozite drugima - KURBANI 2019''.

H.O. "Dirhem" je već godinama pokretač i realizator mnogih humanih aktivnosti i akcija. Desetine podijeljenih krava i ovaca, hiljade podijeljenih prehrambenih paketa, stotine potpomognutih jetima samo su neki rezultati našeg rada.

Tragom toga, naša organizacija koristi prigodne situacije i prilike u kojima se pomoć potrebnima može lakše i efikasnije prikupiti i dostaviti potrebnim ljudima. Jedna od tavkih situacija sigurno je i Kurban-bajram, kada se veće količine mesa mogu prikupiti i uručiti ugroženim kategorijama.

Zbog toga je i ove godine H.O. "Dirhem" odlučila pokrenuti projekat ''Olakšajte sebi, pomozite drugima - KURBANI 2019'' kroz kojeg nudimo kompletan aranžman; od nabavke i klanja kurbana, do podjele kurbanskog mesa najugroženijim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini.Pored toga, i ove godine će se određena količina mesa donirati i za javnu kuhinju.

Doniranjem kurbana putem nas olakšavate sebi posao oko nabavke kurbana, ali i direktno pružate pomoć ugroženim kategorijama, te osiguravate da vrijedna prehrambena namirnica kao što je meso bude dostupna i njima.

Uplate možete izvršiti najkasnije do 08.08.2019. god. na žiro-račun (imate ga na plakatu ispod teksta) sa naznakom ''uplata za kurban''.

Cijena jednog kurbana iznosi 320 KM (ili protuvrijednost u drugoj valuti).

Sve dodatne informacije oko realizacije ovog projekta i podjele mesa možete dobiti putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na tel: 062 874 556.

(Dirhem.org)

kurbani2019a

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemdjecatravnikVrijednost uručene pomoći veća od 6400 KM.

Humanitarna akcija koju je početkom mjeseca ramazana (maj 2019. godine) Dirhem pokrenuo za pomoć djeci i jetimima na području općine Travnik, ovih dana dobila je svoj lijepi epilog.

Kao rezultat akcije i odziva plemenitih donatora na istu značajna pomoć uručena je za 20 djece i jetima kojima smo uputili razne vrste pomoći;

- Za troje jetima porodice Baručija javili su se donatori koji će djeci donirati po 35 eura mjesečno u trajanju od jedne godine. Također, za jednog jetima porodice Delić od plemenitih donatora iz Njemačke jednokratno je uručen ukupni godišnji iznos od 420 eura. Inače, porodica Delić i njihovih 3 jetima su duže vrijeme imali redovne donatore, a nakon višemjesečne stanke ponovo je u naš programu pomoći uključeno dvoje djece.

- Za četiri djevojčice koje žive sa majkom bez stalnih primanja obezbijedili smo dva kreveta na sprat sa odgovarajućim madracima ukupne vrijednosti 946,20 KM.

- Za dvoje jetima iz mjesta Goleš uručena su dva računara sa računarskim stolovima što je donacija naših vrijednih donatora.

- Za svih 20 djece uručena je nova ljetnja obuća, patike, kao i 20 vrijednih prehrambenih paketa za porodice u kojima žive spomenuta djeca.

Najtoplije se zahvaljujemo dobročiniteljima koji su učestvovali u ovoj humanoj akciji i na ovaj način pomogli naše najmlađe, djecu, koja žive u oskudici kao i jetime.

Ukupna vrijednost donirane pomoći iznosi oko 6400 KM.

djecatravnik2

djecatravnik4

djecatravnik5

djecatravnik6

djecatravnik7

djecatravnik8

(dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemlukavac19Velika akcija ˝Ramazanska solidarnost 2019˝ (maj i juni 2019.) uspješno je realizirana i ove godine kroz više različitih humanitarnih aktivnosti.

Kao i prethodnih godina, Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je pokrenula akciju pod nazivom ˝Ramazanska solidarnost 2019˝ u kojoj su naši sugrađani i donatori pokazali veću solidarnost sa potrebnima i siromašnima.
Akcija je realizirana u više naselja Bosne i Hercegovine od Istočne Bosne, zeničke, tuzlanske, srednjobosanske regije, pa do općina u Krajini.

Bilo nam je zadovoljstvo da smo i ovog ramazana raznim oblicima pomoći obradovali mnoge jetime i povratnike u Istočnoj Bosni, povratnike u Banja Luci i Prijedoru, jetime u mnogim mjestima, kao i bolesnike, siromašne i potrebne građane i njihove porodice širom domovine.

Humanitarna organizacija "Dirhem" je u mjesecu ramazanu 2019.godine, uz podršku velikog broja plemenitih donatora, vrijednih mladića i djevojaka volontera na terenu, te uz značajnu podršku prijateljskih organizacija realizirala sljedeće aktivnosti:

- Ramazanski i bajramski prehrambeno-higijenski paketi su uručeni za 533 porodice i djecu jetime u više općina u BiH. Ukupna procijenjena vrijednost ovoga dijela ˝Ramazanske solidarnosti 2018.˝ je 33.986 KM.

- Zajednički iftari organizirani su za 150 postača u S. Mostu, Turbetu i Travniku. H.O. Dirhem je bio i donator školskom iftaru u OŠ ˝Mahala˝ u S. Mostu gdje je prisustvovalo oko 200 osoba. Ukupna vrijednost aktivnosti vezanih za iftare je oko 1900 KM.

- Potrebnim porodicama uručeno je 65 paketa mesnih proizvoda od kompanija Mesna industrija AKOVA iz Sarajeva u vrijednosti od oko 1400 KM, te pet paketa Mesne industrija MADI iz Tešnja u vrijednosti od 250 KM, kao i meso od dvije akike – kurbana.

- Dirhem je u okviru ove akcije obradovao 18 jetima kojima su uplaćeni novčani iznosi od donatora, a pokrenuta je i posebna akcija za pomoć za četiri sestre - jetime iz Travnika. O ovoj akciji bit će izvještaj kasnije kada se sve kompletira što je planirano od pomoći.

-Također, u mjesecu razamanu javilo nam se pet novih donatora za jetime koji su odlučili učestvovati u našem projektu pomoći jetimima na godišnjem nivou.

- Za 10 potrebnih porodica i pojedinaca uručene su jednokrane novčane pomoći za liječenje, nabavku lijekova i druge potrebe u vrijednosti odo 2000 KM.

-Uz sve navedeno uručeno je i 60 pari nove ljetnje obuće za osobe u stanju socijalne potrebe u Travniku, Donjem Vakufu i Sanskom Mostu, kao i četiri paketa pelena za odrasle u vrijednosti 150 KM.

- U okviru ove aktivnosti sakupljena su i određena sredstva za nabavku stoke. Opširniji izvještaj o ovoj akciji objavit ćemo naknadno u okviru projekta pod nazivom ˝Male fabrike hrane˝.

Želimo najsrdačnije zahvaliti, u ime naše organizacije i u ime mnogobrojnih porodica koje smo posjetili i osjetili njihove teškoće ali i radost, mnogobrojnim donatorima i učesnicima akcije među kojima su: Mesna industrija AKOVA, Mesna Industrija MADI, Svjetska asocijacija muslimanske omladine Nedwe, Humanitarna organizacija Qatar Charity, Bosanskom kulturnom društvu Hilal BSC iz Engleske, udruženjima AHI iz Zenice, Krajišnici domovine i dijaspore, Akos Most i Exitmedia, te privrednim subjektima Merkez Oil d.o.o. Novi Travnik, Supermarketima iz Turbeta, Trgovini Pleska d.o.o. iz Bužima, d.o.o. Dervić, Best d.o.o. Travnik, Seja d.o.o. S. Most i drugima.

Zahvalnost dugujemo i brojnim plemenitim dobročiniteljima u BiH i inostranstvu koji su svojim ličnim donacijama doprinijeli uspješnosti ove aktivnosti, kao i vrijednim volonterima na terenu čiji je trud i zalaganje bio presudan da pomoć stigne do potrebnih.

Neka Uzvišeni Allah svima Vama primi Vaša dobročinstva kao trajnu sadaku i nagradi Vas od Sebe najboljom nagradom!

solidarnost196

krajisnici4

paketilukavac1

iftartravnik

iftartravnik3

 hapak2

paketilukavac2

paketikakanj

pelene

paketikatarska00

paketikatarska000

paketikatarska


(Dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemkrajisnici19Udruženje "Krajišnici domovine i dijaspore" i Humanitarna organizacija "Dirhem" organizirali su i realizirali podjelu bajramskih paketa građanima na širem području opština USK-a.

Ovo je već peta godina kako u kontiunitetu zajednički organizujemo ovakvu predbajramsku akciju, a ovog puta smo podijeliti blizu 300 paketa ukupne vrijednosti od 20 206,00 KM.

Drago nam je da su ove godine značajan dobrinos dali i aktivisti nekoliko organizacija iz Velike Kladuše, Bihaća i Cazina čiji trud je pomogao da akcija prođe u najboljem redu i koordiniranosti.

Obimni paketi sa dosta različitih prehrambenih artikala su dijeljeni na području USK-a, a primaoci pomoći su i ovog puta bile potrebne višečlane porodice bez stalnih primanja, samohrane majke s djecom, starije i iznemogle osobe, porodice demobilisanih porodica i druge potrebne kategorije stanovništva.

Naš cilj je bio ovim vrijednim bajramskim poklonima uljepšamo bajramske dane porodicama slabijeg materijalnog stanja, da osjete da nisu zaboravljeni i da s njima dijelimo, kako radost bajrama, tako i oskudicu i tegobne trenutke.

Molimo Uzvišenog Allaha da sve aktiviste obilato nagradi za veliki trud kojeg su uložili da paketi dođu do mnogobrojnih naselja i do najugroženijih porodica!

Također, molimo Allaha dž.š. da najboljom nagradom obraduje naše donatore i dobročinitelje koji su uložili svoj imetak u ovu akciju i time omogućili ovoliki obim i uspjeh ovogodišnje akcije.  

krajisnici11

krajisnici5

krajisnici3

krajisnici7

krajisnici4

krajisnici8

krajisnici9

(Dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemramazan19Danas, 2.6.2019.god. u samoj završnici akcije ˝Ramazanska solidarnost 2019.˝volonteri H.O. ˝Dirhem˝su realizirali nekoliko važnih aktivnosti pomoći našim sugrađanima.

Naime, podijeljno je 50 prehrambenih paketa za isto toliki broj porodica u Sanskom Mostu (33 paketa) i Prijedoru (17 paketa) doniranih od plemenitih donatora Svjetske asocijacije muslimanske omladine NEDWE, Ured u Bosni i Hercegovini.

Također, našim sugrađanima su uručeni i paketi konzervirane hrane Mesne industrije AKOVA, Sarajevo, kojoj se srdačno zahvaljujemo na doniranim artiklima.

Ukupno je uručeno 60 paketa AKOVA konzerviranih mesnih proizvoda vrijednosti oko 1400 KM, te 5 paketa istih proizvoda kompanije MADI.

Donirani artikli posebno su obradovali starije osobe koje žive same i teško im je da sebi spremaju hranu.

Zahvaljujemo našim donatorima iz NEDWE, kao i kompanijima AKOVA i MADI na ovoj značajnoj pomoći i podršci našim sugrađanima u stanju potrebe.

U ime svih onih koje ste svojim donacijama odbradovali i pomogli i u naše lično ime, od srca Vam hvala!

paketinedwa3

paketinedwa4

paketinedwa5

paketinedwa6

paketinedwa8

 madi

paketinedwa10

paketinedwa12

paketinedwa13

(dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemkatU četvrtak, 30.5.2019. god. aktivisti Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ realizirali su podjelu prehrambenih paketa siromašnim i potrebnim porodicama.

Podjela prehrambenih paketa organizirana je u prostorijama Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ u S. Mostu, dok je za starije i iznemogle osobe jedan broj paketa dostavljen na kućnu adresu na širem području S. Mosta.

Također, 5 paketa podijeljeno je porodicama na području susjedne općine Ključ u mjestu Sanica.

U ovoj akciji ukupno je podijeljeno 50 prehrambenih pakta u vrijednosti od oko 1500 KM.

Ovom prilikom se zahvaljujemo katarskoj humanitarnoj organizaciji ˝Qatar Charity˝ na ovoj značajnoj donaciji i pomoći našim sugrađanima.

katarskipaketi2

katarskipaketi4

katarskipaketi6

katarskipaketi9

katarskipaketi12

katarskipaketi10

(Dirhem.org)

Stranica 1 od 30

S5 Box