H.O. Dirhem sadržaj
Dirhem

Dirhem (444)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhempaket20Humanitarna organizacija "Dirhem je dostavila 20 paketa za dvije grupe demobilisanih boraca, od kojih jedna pokriva Vrbasku, a druga Lašvansku regiju.

Oni su iste podijelili svojim kolegama saborcima, pripadnicima A RBiH koji su u teškoj materijalnoj situaciji i to u Bugojnu, Novom Travniku, Turbetu, Torlakovcu...

Srdačno se zahvaljujemo plemenitim donatorima za donaciju ovih 20 vrijednih prehrambenih paketa i za ovu zaslužnu kategoriju naših građana.

Neka naše donatore Uzvišeni Allah nagradi najboljom nagradom, a našim potrebnim sugrađanima olakša životne probleme kojih nažalost nije malo.

(dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

solidarnost20Humanitarna organizacija „Dirhem“ svakog ramazana, pa i ovog, organizira akciju pod nazivom „Ramazanska solidarnost“ putem koje podjeli nekoliko stotina prehrambenih paketa širom BiH.

Sa prvim danom ramazana počela je ovogodišnja akcija ˝Ramazanska solidarnost˝ i podjela 1000 prehrambenih paketa za 1000 porodica u 25 općina u Bosni i Hercegovini.

Zahvaljujući anonimnom donatoru kroz ovu akciju pomogli smo siromašne i potrebne, kao i postače i porodice bez posla zbog trenutne pandemije. Plemeniti donator je donio 55.000 KM za ovu akciju.

Proglašena pandemija se posebno loše odrazila na mnoge porodice sa ionako malim primanjima i sada su ostali i bez toga i priključili se mnoštvu porodica u stanju potrebe.

Naši volonteri, imami, aktivisti i prijatelji iz raznih udruženja obilazili su sela i naseljena mjesta i dostavili prehrambene pakete do potrebnih porodica.

Prehrambeni paketi podijeljeni su na širem području Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, kao i u susjednim općinama Prijedoru, Kotor - Varoši, Skender Vakufu, Jajcu, Kupresu i drugim mjestima.

Najsrdačnije se zahvaljujemo plemenitom donatoru na ovoj značajnoj i nesebičnoj podršci našim građanima.

Zahvaljujemo i svima koji su učestvovali i podržali ovu akciju, od volontera, imama, prijatelja iz drugih udruženja i organizacija.

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemramazan2Cijenjeni posjetioci,

hvala Uzvišenom Allahu, dočekasmo još jedan ramazan. Iako je ovogodišnji ramazan specifičan po mnogo čemu, prije svega po tome što smo uskraćeni određenih blagodati kao što su zajednički namazi i iftari, nama su vrata dobra ipak otvorena, i postoji mnoštvo načina da steknemo Allahovu milost i oprost.

Kao i proteklih godina, uz Božiju dozvolu i vašu podršku, tokom ovogodišnjeg ramazana Humanitarna organizacija "Dirhem" planira realizirati čitav niz humanitarnih aktivnosti kroz projekat "Ramazanska solidarnost 2020".

Prije svega, želimo ostvariti cilj da posjetimo 1.500 naših sugrađana i kroz doniranje kvalitetnih prehrambenih paketa istima olakšamo njihov post i pripremanje iftara. Pošto trenutno ne postoji mogućnost organiziranja zajedničkih iftara kao proteklih godina, pojačanim obimom podjele paketa želimo siromašnijim porodicama pokazati da nisu zaboravljene i da barem tokom ramazana ne moraju razmišljati o pripremanju obroka.

Pored toga, pozivamo Vas da podržite naš projekat pomoći starijim i iznemoglim osobama, a putem kojeg na mjesečnoj bazi tokom cijele godine naši volonteri obilaze starije osobe i pomažu im pri kupovini onoga što im je najpotrebnije (lijekove, mlijeko i dr.). Za tu svrhu odredimo iznos od 50 ili 100 KM koji se potroši na njihove potrebe.

Pozivamo vas da i ove godine budete dio ovog humanitarnog projekta i da zajedno uljepšamo ramazanske dane naših sugrađana.

Vaše uplate možete vršiti putem našeg žiro-računa, uz naznaku "Ramazanska solidarnost", pri čemu ćemo Vašu donaciju rasporediti na onu aktivnost koju procijenimo prioritetnom. Ukoliko želite precizirati za koju namjenu vršite donaciju, onda u naznaci navedite "za ramazanske pakete" (cijena jednog paketa je 70 KM), "za starije osobe".

Više informacija o našim ramazanskim aktivnostima možete dobiti putem telefona +387/62-874-556 i putem emaila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Neka našim sugrađanima ramazan bude mubarek!

 

Uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

 

Uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most

(Dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemhilal20Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je tokom protekle tri sedmice uručila značajnu pomoć donatora iz Bosanskog kulturnog društva BCS Hilal iz Engleske potrebnim porodicama u Bosni i Hercegovini.

Pomoć u obliku vrijednih prehrambenih paketa uručena je za 110 porodica na području 20 općina Krajine, srednje i istočne Bosne, te tuzlanske regije. Među opštinama koje su naši volonteri posjetili su Vlasenica, Lukavac, Kalesija, Kiseljak, Travnik, Zenica, Bihać, Cazin, Bosanska Krupa i dr.

Ukupna vrijednost uručenih namirnica iznosila je 7500 KM. Trudili smo se da pomoć stigne do onih kojima je najpotrebnija u ovom vremenu ograničenog kretanja. Cilj realizirane akcije je bio obezbijediti brašno i druge prehrambene i higijenske artikle koje su neophodne svakoj porodici, a birali smo one najranjivije među nama.

Srdačno se zahvaljujemo plemenitim donatorima iz BSC-a Hilal na ovoj vrijednoj pomoći, koji su i u ovoj vanrednoj situaciji, kao i za vrijeme poplava u BiH, pružili značajnu pomoć narodu u BiH. Također, zahvaljujemo se i našim vrijednim aktivistima na terenu koji ovih dana neumorno rade i dostavljaju hranu i higijenske artikle porodicama širom Bosne i Hercegovine, kao i članovima Udruženja "Krajišnici".
(dirhem.org)

Hilal2

Hilal3

Hilal5

Hilal4

Hilal7

Hilal8

Hilal10

Hilal11

Hilal12

Hilal13

Hilal15

HIlal16

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemizvor3Uz nesebičnu podršku dobročinitelja i države Kuvajt, a posredstvom organizacije ˝Izvor dobročinstva˝ iz Sarajeva, u protekla 3 dana aktivisti Dirhema uručili su vrijednu pomoć građanima u S. Mostu i Prijedoru.

Ova pomoć značajna je podrška porodicama u S. Mostu i Prijedoru, siromašnima kao i onima koji su zbog proglašene pandemije virusa Korona ostali bez posla i ionako skromnih primanja.

Zahvaljujući državi Kuvajt i prijateljima iz organizacije ˝Izvor dobročinstva˝ za 15 porodica u S. Mostu i 5 u Prijedoru uručeni su paketi hrane i higijenskih artikala ukupne vrijednosti 2000 KM.

Srdačno se zahvaljujemo dobročiniteljima na ovoj značajnoj podršci i pomoći za sugrađane u Bosni i Hercegovini.

(dirhem.org)

izvor1

izvor8

izvor10

izvor2

izvor7

izvor9

izvor12

izvor13

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemdrva20Krajem februara 2020. god. uspješno je realiziran projekat doniranja drva za potrebne, a kojeg je podržala Islamska zajednica Bošnjaka u Njemačkoj, Medžlis Stuttgart i humanitarni fonda Gazi Husrev-beg.

Cilj ove akcije je bio da zima bude prijatna za naše porodice u stanju potrebe, naročito starije osobe sa minimalnim primanjima, majkama sa djecom, bolesnima i drugima.

U okviru realizirane akcije podijelili smo ogrijev za 25 porodica, prvenstveno u S. Mostu, ali i drugih 7 općina u našoj domovini.

Ukupna vrijednost doniranog ogrijeva iznosila je 6560 KM, a čitav iznos su donirali vrijedni članovi Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj, odnosno članovi njihovog Medžlisa u Stuttgartu.

Ovom prilikom se najtoplije zahvaljujemo plemenitim donatorima na ovoj značajnoj donaciji i podršci našim građanima u Bosni i Hercegovini.

Neka Uzvišeni Allah nagradi njihova dobročinstva i obraduje ih zdravljem, srećom i svakim uspjehom!

(Dirhem.org)

akcijadrva220

akcijadrva320

akcijadrva520

akcijadrva720

akcijadrva820

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemtravnik19Humanitarna organizacija "Dirhem" iz Sanskog Mosta uspješno je ispratila još jednu kalendarsku godinu. Tokom 2019. godine smo obišli veliki broj gradova u BiH, pomogli na hiljade porodica i uspjeli do kraja riješiti životne probleme nekoliko porodica.

Nastavili smo s našim projektima koje godinama uspješno realiziramo, a pored toga smo pokrenuli i neke nove shodno potrebama na terenu. U videouratku koji je pred vama pogledajte neke od njih koje smo sumarno naveli.

Na kraju, iskrene dove upućujemo za sve one koji na bilo koji način podržavaju naš rad. Neka im Uzvišeni Allah ostvari njihovi lijepe želje i podari uspjeh i sreću.

(Dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemarifiU utorak, 18.2.2020. god., aktivisti H.O. ˝Dirhem˝ uz podršku BCS ˝Hilal˝ iz Engleske posjetili su porodicu Raifi u S. Mostu s ciljem da financijski podrže liječenje njihovog sina, dječaka starog tri i po godine.

Plemeniti donatori Bosanskog kulturnog društva ˝Hilal˝ iz Engleske za potrebe operacije i liječenje dječaka Kenana donirali su iznos od 1200 KM.

Ovom prilikom se najsrdačnije zahvaljujemo donatorima i molimo Uzvišenog Allaha da nagradi njihovu dobrotu i plemenitost.

Inače, dječak Kenan je nakon dužeg perioda provedenog u bolnicama konačno dobio dijagnozu, a sada je potrebno da ode na liječenje u Polikliniku u Sarajevu kako bi se njegovo zdravstveno stanje stabiliziralo i kako bi se očuvao sluh.

Roditelji dječaka nemaju stalni posao i teško da bi samostalno mogli platiti troškove ove operacije u ustanovi specijaliziranoj za liječenje bolesti uha, grla i nosa. Stoga im je ova donacija veoma značajna pomoć i podrška.

Našem Kenanu želimo brz oporavak i ozdravljenje, a našim donatorima mnogo uspjeha u ličnom i poslovnom životu.

 

(Dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemjetim2016U prvom mjesecu 2020. godine plemeniti donatori sa područja Travnika donirali su 11 godišnjih stipendija za djecu bez roditelja.

Ovim vrijednim djelom donatora  projekat  ˝Pomozimo jetime, pridruži se i ti˝ dostigao je broj od 59 djece jetima koja su trenutno u ovogodišnjem programu pomoći.

Projektom je predviđeno da mjesečna donacija za djete ne bude manja od 70 KM, a donatori se Sporazumom obavezuju da će bar godinu dana uplaćivati svoje donacije.

Sa donatorima se potpisuje dokument o finansiranju jetima na godinu dana, a donatori time stiču pravo na periodične izvještaje o stanju porodica i djece koje pomažu.

Bitno je napomenuti da je kroz ovaj projekat do sada prošlo 298 djece jetima gdje je za svakog od njih osigurana bar jedna godišnja stipendija, što je značajna finansijska pomoć djeci i njihovim porodicama, a i veliki je trud uložen u realizaciji.

Oni koji žele i imaju mogućnosti učestvovati u ovom programu pomoći i olakšati život, odrastanje i školovanje djece bez roditelja mogu nam se javiti na naš e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na telefon +387 62 874 556. Naša adresa je: Hamzibegova bb, 79 260 Sanski Most, BiH.

Detalji za uplate donacija za djecu sa obaveznom naznakom ˝pomoć za jetime˝ su:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

Uplate iz BiH:

Udruženje Dirhem, Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most

Uplatiti se mogu i povremene donacije za djecu jetime u Fond jetima iz kojeg onda pomažemo djeci koja nemaju stalnog donatora a uputila su nam molbu.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su bili ili su još uvijek dio ovoga za nas velikog projekta.

Djecu koju smo putem ovoga projekta sreli  naučili smo da tamo negdje postoje ljudi koji iz čiste ljubavi i dobrote pomažu njih i osiguravaju im pomoć za život.

Želimo da djeca jetimi i pored svih tegoba koje im je život donio izrastu u čestite i vrijedne ljude koji neće zaboraviti dobročinstva prema njima i koji će kad odrastu biti na usluzi svojim porodicama i društvu. To je misija ovoga projekta i dugoročni cilj.

(dirhem.org)

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemrucakKrajem januara 2020. god. na inicijativu naše volonterke u Tuzli, te u saradnji sa Centrom za mentalno zdravlje Tuzla, organizovan je ručak za korisnike spomenutog centra.

Ručak je upriličen u jednom tuzlanskom restoranu, a istom su prisustvovali korisnici Centra za mentalno zdravlje iz različitih naselja Tuzle, kao i uposlenici Centra, odnosno socijalni radnik i medicinar.

Ova aktivnost je imala za cilj podršku korisnicima u njihovom uključivanju u društvo, te destigmatizaciji mentalnih oboljenja kao i promociji važnosti mentalnog zdravlja.

Nadamo da ćemo imati priliku da i u budućnosti pružimo podršku korisnicima Centra za mentalno zdravlje Tuzla, te da će ovakva i slična nastojanja biti bolje prihvaćena od strane društvene zajednice.

Srdačno se zahvaljujemo našim plemenitim donatorima čija sredstva su ovoga puta pomogla socijalnoj uključenosti naših sugrađana i umanjila njihovu prisutnu izoliranost.

U lijepoj i toploj atmosferi na organiziranom ručku u Tuzli prisustvovalo je 12 osoba.

(Dirhem.org)

rucaktuzla2

Stranica 1 od 32

S5 Box