H.O. Dirhem sadržaj
subota, 05 Avgust 2017 00:00

Dirhem uplatio 4.220 KM za 26 jetima u BiH

Ocijeni...
(2 glasova)

dirhemdelicHumanitarna organizacija "Dirhem" je tokom proteklih dana uplatila 4.220 KM za 26 jetima/siročadi u BiH. Porodice koje smo pomogli su sa područja Viteza, Travnika, Zenice, Sanskog Mosta, Donjeg Vakufa, Bugojna, Bratunca i drugih bh. opština.
Uplata spomenutih novčanih sredstava izvršena je u sklopu realizacije projekta ''Uljepšajmo i olakšajmo život siročadi u BiH. Uključi se i ti!'' Ovaj projekat, kojeg vodi naša organizacija, osmišljen je na način da naši plemeniti donatori na mjesečnom nivou uplaćuju 35 eura pomoći za jednog jetima u BiH. Prije toga, naši aktivisti donatoru dostave osnovne podatke o djetetu kojem će pomoć biti uručivana, te se potpiše ugovor o stipendiranju na godinu dana.
Ovaj projekat se pokazao više nego uspješnom i dosad su na desetine djece pomognute. Značaj našeg projekta se ogleda i u tome što porodice jetima koje odabiremo imaju izuzetno niska mjesečna primanja, ili, veoma često, nemaju nikakvih redovnih primanja, te im ova vrsta pomoći itekako mnogo znači.
Ukoliko ste i Vi zainteresirani da mjesečno pomažete jetime uBiH, za više informacija nas možete kontaktirati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

(Dirhem.org)

Procitano 533 puta

S5 Box