H.O. Dirhem sadržaj
subota, 19 Avgust 2017 00:00

FOTO: Dirhem donirao kravu porodici 'Zlatnog ljiljana' iz Zenice

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemkravatDana 13.08.2017. godine Humanitarna organizacija “Dirhem” je donirala steonu mliječnu kravu u vrijednosti od 2450 KM porodici Telalović Mehmeda iz mjesta Koprivna u Zenici.
Nakon posjete ovoj porodici, njihova teška životna situacija nas je nagnala da im pokušamo trajno olakšati pitanje egzistencije. Mehmed živi sa suprugom, dvoje male djece, te ocem i majkom u trošnoj kućici bez kupatila i drugih osnovnih uslova za normalan život.
Otac Rusmir je nosilac najvišeg vojnog odlikovanja “Zlatni ljiljan” i invalid je, a Mehmedova majka je nakon moždanog udara paralizovana i nepokretna.
Niko u porodici nije zaposlen, iako se radi o radinim i čestitim ljudima. Od primanja imaju samo Rusmirovu boračku naknadu u iznosu od 80 KM, koja je neredovna i mizerni dječiji doplatak koji nije vrijedan spomena.
Preživljavaju od povremenih dnevnica i milostinje seljana, a kako same komšije iz sela svjedoče, često su na rubu gladi.
Ova donacija ih je veoma obradovala i vratila nadu u bolje sutra, jer sada će moći od svoga vlastitog rada makar prehraniti ukućane.
Na rastanku njihova ozarena lica su nam još jednom potvrdila kolika je vrijednost i odgovornost pomaganja naših komšija i sugrađana koji tu pomoć istinski zaslužuju.
Ujedno, ovim činom smo uspješno okončali realizaciju našeg projekta "Male fabrike hrane 2017.", a detaljan izvještaj ćemo, ako Bog da, objaviti ubrzo. Neka Uzvišeni Allah nagradi sve plemenite ljude koji su svojim donacijama i doprinosom omogućili da porodicama kao što je Mehmedova olakšamo njihovu tešku borbu za lakši život.

(Dirhem.org)

kravat-3

kravat-2

kravat-4

kravat-5

Procitano 515 puta

S5 Box