H.O. Dirhem sadržaj
srijeda, 20 Septembar 2017 00:00

Obezbijeđene stipendije za školovanje devet učenika

Ocijeni...
(1 glasova)

studentdiplomaPočetkom septembra 2017. godine Humanitarna organizacija "Dirhem" je zajedno sa grupom žena "Budio dio hajra" iz Švedske krenula sa realizacijom još jednog značajnog projekta.

Radi se o projektu stipendiranja učenika i studenata čije porodice nisu u mogućnosti da u potpunosti plaćaju iznos školovanja svoje djece. Projekat je inicijativa grupe žena "Budi dio hajra" koje su već ranije pokrenuli ovaj plemeniti projekat i realizirali ga uz podršku lokalnih udruženja u BiH.

Svjesni smo koliko je važno da mladi ljudi steknu kvaliteno znanje i vještine, zato smo ovaj projekat prihvatili kao potreban i početkom mjeseca krenuli sa realizacijom.

S toga se radujemo saradnji i nadamo se da ćemo biti u mogućnosti podržati bar jedan broj vrijednih studenata i učenika i olakšati im njihovo školovanje.

Trenutno je u projekat uključeno devet učenika i studetana sa mjesečnom stipendijom od 100 do 180 KM i planirano je da iste budu uplaćivane za mjesece aktivnog školovanja.

Donatori ovih stipendija su članice grupe ˝Budi dio hajra˝ iz Švedske, kojima se ovom prilikom najtoplije zahvaljujemo za pomoć i podršku.

(dirhem.org)

Procitano 413 puta

S5 Box