H.O. Dirhem sadržaj
subota, 04 Novembar 2017 00:00

FOTO: Dvojica stopostotnih invalida obradovana novim invalidskim kolicima

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemkolicaDa se kroz naš humanitarni rad mogu riješiti neke velike brige ljudi u potrebi uvjerili smo se mnogo puta dosad. Tako je bilo i kada smo objavili apel s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za kupovinu inavalidskih kolica za stopostotnog invalida Asmira Hodzica iz sela Bandol kod Travnika.

Prvobitna namjera nam je bila da osposobimo kolica koja je on posjedovao, ali za koja je trebalo nabaviti novu bateriju. Tad je Asmir, skromni momak, bio prinuđen na koljenima da hoda. Potrebna sredstva smo u roku od 15 minuta od objavljivanja apela i prikupili, ali se tu nije stalo. Stalno nam su se javljali donatori sa željom da pomognu, pa smo ubrzo skupili 1260 KM.

Ubrzo nakon toga javio nam se i Fahrudin Suljanović iz Sarajeva s namjerom da sa svojim donatorima učestvuje u akciji. Rezultat ovog poduhvata je kupovina dvoje savremenih motorizovanih invalidskih kolica ukupne vrijednosti 5.800 KM, a koja će njihovim korisnicima u velikoj mjeri olakšati svakodnevnicu.

Pored našeg Asmira, koji je svoja kolica već ranije dobio, druga kolica su prije desetak dana uručena bivšem pripadniku Armije BiH, stopostotnom invalidu iz Zavidovića. Njih dvojica su, naravno, bili izrazito obradovani uručenom kolicima, upujućuji hajr dove za sve one koji su im pomogli.

Na kraju, molimo Uzvišenog Allaha da obilato nagradi Fahrudina i sve druge donatore koji su omogućili ovu vrijednu pomoć, kao i naše volontere koji su na terenu pomogli u realizaciji akcije.

(Dirhem.org)

kolica1

kolica2

kolica3

kolica4

kolica5

kolica7

kolica8

kolica9

 

Procitano 625 puta

S5 Box