H.O. Dirhem sadržaj
nedjelja, 07 Januar 2018 00:00

FOTO: Volonteri Dirhema posjetili i pomogli 20 porodica na širom području Travnika

Ocijeni...
(2 glasova)

dirhemtravnikdVolonteri Humanitarne organizacije "Dirhem" iz Travnika su tokom nekoliko dana u decembru uspješno realizirali još jednu vrijednu humanitarnu akciju.

Posjetili su 20 socijalno ugroženih porodica u pet sela na području Travnika; Mudrike, Vitovlje, Maline, Rudnik i Kljaci, ali i u samom gradu Travniku. Porodice koje su posjetili su višečlane porodice bez primanja, samohrane majke, dvije jetimske porodice, stara i iznemogla lica, kao i druge socijalno ugrožene kategorije.

Uz ugodan razgovor i dodatno informisanje o njihovom materijalnom stanju i problemima s kojima će susreću, naši volonteri su istima uručili i značajnu pomoć. Tako smo bili u prilici uručiti osam paketa sa osnovnim prehrambenim i higijenskim artiklima, značajnu količinu friškog ovčijeg mesa, 250 KM u novcu, kao i dvije koze za jednu porodicu.

Porodice koje smo posjetili su se obradovali pojestom naših volontera i srdačno se zahvalili. I mi im se zahvaljujemo što konstantno ulažu trud i vrijeme kako bi pomogli drugima. Neka iz Uzvišeni Allah nagradi za to, kao i naše vrijedne donatore koji svojim donacijama omogućuju ove lijepe aktivnosti.

(Dirhem.org)

travnikdec-2

travnikdec-3

travnikdec-7

travnikdec-5

travnikdec-6

travnikdec-8

Procitano 320 puta

S5 Box