H.O. Dirhem sadržaj
nedjelja, 18 Februar 2018 00:00

FOTO: Dirhem za 12 porodica iz S. Mosta uručio pomoć u vrijednosti od 1.600 KM

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemsanafPokušavajući odgovoriti na veliki broj molbi koji svakodnevno zaprimamo, Humanitarna organizacija "Dirhem" je u Sanskom Mostu u proteklom periodu uručila raznovrsnu pomoć za 12 porodica.

Bili smo u prilici da uručimo novčane donacije za ljekarske preglede i tablete, novčane donacije za druge namjene, prehrambene pakete, odjeću i obuću, drva za ogrjev, pelene, hranu i mlijeko za dojenčad i druge oblike pomoći. Ukupna vrijednost uručene pomoći je 1.600 KM.

Zimski dani su posebno teški za višečlane porodice bez stalnih prihoda, za bolesne, za starije osobe koje žive same, a nemaju ni metar drva za ogrjev...i nastojimo pomoći koliko možemo. Susretali smo se sa suzama zahvalnosti, toplim riječima zahvale i blagim osmijesima.

Svjesni smo da ljudima nismo ni izbliza riješili sve njihove brige i poteškoće, ali nadamo se da smo barem jednu ili nekoliko njih otklonili. Zima je još uvijek pred nama i mi idalje ćemo nastojati što većem broju naših sugrađana olakšavati njihovu svakodnevnicu.

(Dirhem.org)

 sanaf-4

sanaf-5

sanaf-6

sanaf-7

sanaf-2

Procitano 547 puta

S5 Box