H.O. Dirhem sadržaj
subota, 19 Maj 2018 00:00

VIDEO-FOTO: Donirana i ugrađena stolarija za četveročlanu porodicu u Jajcu

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemjajceU ponedjeljak, 14.5.2018. godine, aktivisti Humanitarne organizacije "Dirhem" posjetili su Kahrić Faika i njegovu porodicu.

Faik sa suprugom i dvoje djece koji pohađaju školu živi u mjestu Šibenica, općina Jajce. Povod naše posjete Kahrićima je značajna donacija u vidu

novih prozora i vrata koja će im omogućiti da ubrzo usele u svoju novu kuću.

Kuća u kojoj trenutno žive je skromna i neuslovna, pa je Faik još ranije počeo sa gradnjom druge kuće, ali kako niko u porodici nema stalni posao, kako kažu, teško bi mogli sami nabaviti stolariju za novu kuću.

Porodici Kahrić je donirana i ugrađena vanjska PVC stolarija za 10 otvora (prozora i vrata) ukupne vrijednosti 3800 KM.

Plemeniti donatori ove akcije su nekoliko porodica porijeklom iz Jajca koji sada žive rasuti po mnogim mjestima, kao i firma za proizvodnju PVC stolarija "Kvrgić" iz S. Mosta. U akciji se učestvovali i brojni donatori koji svojim donacijama podržavaju naš rad, jer smo novčanim sredstvima iz našeg opšteg fonda također učestvovali u kupovini stolarije.

Stolarija "Kvrgić" je sa značajnim sredstvima učestovala u ovoj plemenitoj akciji, a radnici njihove firme su prevezli i ugradili donirane prozore i vrata.

Ovom prilikom se zahvaljujemo našim čestitim donatorima kao i Stolariji "Kvrgić" na ovom vrijednom i značajnom djelu koje je porodici Kahrić ubrzalo useljenje u novi dom i olakšalo život u njihovoj Šibenici.

Hvala Vam mnogo!

(dirhem.org)

IMG 0245

IMG 0258

IMG 0261

IMG 0263

IMG 0247

Procitano 483 puta

S5 Box