H.O. Dirhem sadržaj
nedjelja, 09 Decembar 2018 00:00

FOTO: Uručena pomoć za 50 porodica u osam bh. gradova

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhempedesetU mjesecu novembru 2018. godine, Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je uz podršku prijatelja iz Bosanskog kulturnog društva -BCS Hilal realizirala novu akciju pomoći našim građanima u stanju potrebe.

Naime, naši volonteri su za 50 porodica u osam općina širom Bosne i Hercegovine pripremili i uručili prehrambene i higijenske pakete s ciljem pružanja pomoći i podrške u osnovnim životnim potrebama porodica.

Početak je zime, mnoge porodice teško nabavljaju drva za grijanje, računi za struju postaju veći i općenito porodice bez novčanih primanja ili one sa nedovoljnim primanjima teško žive.

Naša novembarska akcija uručenja prehramenih paketa upravo je namijenjena samohranim majkama sa djecom, starim osobama sa malim penzijama i porodicama sa više članova a koje su u stanju da im je potrebna ovakva pomoć.

Donacijom i plemenitošću naših donatora BCS ˝Hilal˝ iz Engleske pomoć je upućena porodicama u Prijedoru, Ključu i Sanskom Mostu, zatim u Donjem Vakufu, Bugojnu, Zenici i Kaknju, kao i na širem području Tuzle i u općini Srebrenica.

Vrijednost doniranih sredstava za ovu akciju je 3.200 KM.

Najsrdačnije se zahvaljujemo dobročiniteljima iz Bosanskog kulturnog društva ˝Hilal˝ iz Engleske na velikoj i nesebičnoj podršci našim potrebnim građanima.

Neka ih Uzvišeni Allah nagradi najljepšim nagradama za njihova djela.

Zahvaljujemo se i volonterima i prijateljima Dirhema koji su i ovoga puta bili aktivni i svojim trudom olakšali svakodnevnicu mnogim porodicama u BiH.

pedeset

pedeset2

pedeset4

pedeset3

pedeset5

pedeset9

pedeset10

pedeset11

(dirhem.org)

Procitano 623 puta

S5 Box