Print this page
nedjelja, 05 Maj 2019 00:00

Apel za pomoć djeci iz okoline Travnika

Ocijeni...
(1 glasova)

apelTravnički tim volontera Humanitarne organizacije "Dirhem" nedavno je obišao porodice u težem materijalnom stanju na širem području Travnika. Bila je to prilika da im se uruči određena pomoć, ali i detaljnije upozna s njihovom materijalnom situacijom i problemima s kojima se susreću.

Našim volonterima je naročito "zapala za oči" situacija porodica sa maloljetnom djecom. Oko dvadesetak djece su naši volonteri zatekli pri svojim posjetima. Radi se o djeci jetimima, zatim djeci koje žive samo sa svojim majkama ili u višečlanim porodicama bez redovnih primanja. Zajedničko svima njima je da njihovi staratelji nemaju nikakva ili poprilično mala mjesečna primanja, nedovoljna za podmirenje osnovnih životnih potreba. Mnogima su jedina primanja donacije koje primaju od naše organizacije ili drugih donatora.

S toga smo, u dogovoru s našim volonterima, odlučili pokrenuti humanitarnu akciju za ovu djecu. Cilj nam je riješiti barem neke njihove životne potrebe i unaprijediti kvalitet njihovog života. Želimo i kazati da se već nekoliko plemenitih ljudi odazvalo i uključilo u akciju pomoći ovoj djeci i trenutno traje realizacija te pomoći.

Pozivamo i sve vas da podržite ovu akciju, da ovoj djeci unesemo radost u njihovu svakodnevnicu, naročito u ovim ramazanskim danima koji su pred nama. Svoje uplate možete slati na naš žiro-račun, a ukoliko biste željeli donirati nešto drugo kao što je namještaj, električni uređaji, biciklo i sl., ili se detaljnije informisati o djeci, možete direktno kontaktirati našeg predstavnika u Travniku, gospodina Halila Islamovića na broj 0603255383.

Nadamo se da ćete se odazvati ovoj akciji i da ćemo ubrzo na našoj stranici pisati rečenice o lijepim i plemenitim djelima naših donatora, kao i o radosti ove djece prilikom naših posjeta.

Uplate vršite uz naznaku "za djecu iz Travnika":

Uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: RAIFFEISEN BANK DD BOSNA I HERCEGOVINA

SWIFT CODE: RZBABA2S

Address: Zmaja od Bosne bb Sarajevo BiH

Details of Beneficiary:

IBAN CODE: BA39 1610 3500 4290 0038

Full beneficiary name: Dirhem Udruženje Sanski Most

Full beneficiary address: Muhići 25

Uplate iz BiH:

Dirhem Udruženje Sanski Most

Žiro-račun: 1610 3500 4290 0038

79260, Sanski Most

(Dirhem.org)

Procitano 646 puta