Print this page
četvrtak, 25 Juli 2019 00:00

FOTO: Završena akcija pomoći za 20 djece iz Travnika

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemdjecatravnikVrijednost uručene pomoći veća od 6400 KM.

Humanitarna akcija koju je početkom mjeseca ramazana (maj 2019. godine) Dirhem pokrenuo za pomoć djeci i jetimima na području općine Travnik, ovih dana dobila je svoj lijepi epilog.

Kao rezultat akcije i odziva plemenitih donatora na istu značajna pomoć uručena je za 20 djece i jetima kojima smo uputili razne vrste pomoći;

- Za troje jetima porodice Baručija javili su se donatori koji će djeci donirati po 35 eura mjesečno u trajanju od jedne godine. Također, za jednog jetima porodice Delić od plemenitih donatora iz Njemačke jednokratno je uručen ukupni godišnji iznos od 420 eura. Inače, porodica Delić i njihovih 3 jetima su duže vrijeme imali redovne donatore, a nakon višemjesečne stanke ponovo je u naš programu pomoći uključeno dvoje djece.

- Za četiri djevojčice koje žive sa majkom bez stalnih primanja obezbijedili smo dva kreveta na sprat sa odgovarajućim madracima ukupne vrijednosti 946,20 KM.

- Za dvoje jetima iz mjesta Goleš uručena su dva računara sa računarskim stolovima što je donacija naših vrijednih donatora.

- Za svih 20 djece uručena je nova ljetnja obuća, patike, kao i 20 vrijednih prehrambenih paketa za porodice u kojima žive spomenuta djeca.

Najtoplije se zahvaljujemo dobročiniteljima koji su učestvovali u ovoj humanoj akciji i na ovaj način pomogli naše najmlađe, djecu, koja žive u oskudici kao i jetime.

Ukupna vrijednost donirane pomoći iznosi oko 6400 KM.

djecatravnik2

djecatravnik4

djecatravnik5

djecatravnik6

djecatravnik7

djecatravnik8

(dirhem.org)

Procitano 792 puta