Print this page
četvrtak, 25 Juli 2019 00:00

'Olakšajte sebi, pomozite drugima - KURBANI 2019'

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemkurbani2019Poštovani,
Humanitarna organizacija "Dirhem" Vas poziva da se i ove godine uključite u naš humanitarni projekat "Olakšajte sebi, pomozite drugima - KURBANI 2019''.

H.O. "Dirhem" je već godinama pokretač i realizator mnogih humanih aktivnosti i akcija. Desetine podijeljenih krava i ovaca, hiljade podijeljenih prehrambenih paketa, stotine potpomognutih jetima samo su neki rezultati našeg rada.

Tragom toga, naša organizacija koristi prigodne situacije i prilike u kojima se pomoć potrebnima može lakše i efikasnije prikupiti i dostaviti potrebnim ljudima. Jedna od tavkih situacija sigurno je i Kurban-bajram, kada se veće količine mesa mogu prikupiti i uručiti ugroženim kategorijama.

Zbog toga je i ove godine H.O. "Dirhem" odlučila pokrenuti projekat ''Olakšajte sebi, pomozite drugima - KURBANI 2019'' kroz kojeg nudimo kompletan aranžman; od nabavke i klanja kurbana, do podjele kurbanskog mesa najugroženijim kategorijama stanovništva u Bosni i Hercegovini.Pored toga, i ove godine će se određena količina mesa donirati i za javnu kuhinju.

Doniranjem kurbana putem nas olakšavate sebi posao oko nabavke kurbana, ali i direktno pružate pomoć ugroženim kategorijama, te osiguravate da vrijedna prehrambena namirnica kao što je meso bude dostupna i njima.

Uplate možete izvršiti najkasnije do 08.08.2019. god. na žiro-račun (imate ga na plakatu ispod teksta) sa naznakom ''uplata za kurban''.

Cijena jednog kurbana iznosi 320 KM (ili protuvrijednost u drugoj valuti).

Sve dodatne informacije oko realizacije ovog projekta i podjele mesa možete dobiti putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. ili na tel: 062 874 556.

(Dirhem.org)

kurbani2019a

Procitano 831 puta