H.O. Dirhem sadržaj
nedjelja, 08 Septembar 2019 00:00

FOTO: Pomoć za porodice u S. Mostu, Bos. Petrovcu, Doboju i Lukavcu

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemdoboj2Aktivisti H.O. ˝Dirhem˝ u proteklih nekoliko dana realizirali su nekoliko različitih vrsta pomoći za četiri porodice u više gradova u BiH.

Ukupna vrijednost uručene pomoći porodicama u S. Mostu, Bos. Petrovcu, Doboju i Lukavcu iznosu 950 KM.

Porodici u Bosanskom Petrovcu uručena je jednokratna novčana pomoć od 500 KM u svrhu rješavanja stambenog pitanja. Ova petočlana porodica sa troje male djece nastoji kupiti zemljište na kojem si sagradila stambeni objakat za njihovu porodicu. U porodici su nam rekli da su u dogovoru sa vlasnikom zemljišta i da im nedostaje ješ jedan iznos do potrebnog.

Porodici Kikić u Doboju uručeni su prehrambeni i higijenski artikli u vrijednosti 200 KM. Porodica Kikić čine majka, dvije kćerke i jedno malo dijete. One nemaju redovnih novčanih primanja. Rade fizičke poslove čišćenja porodičnih kuća i tako preživljavaju. Ovo im je značajna pomoć i podrška.

U S. Mostu novčana pomoć u visini 250 KM je uručena Ernadu Omeroviću. Ovoga čovjeka smo više puta pomagali jer je stvarno u teškom zdravstvenom i materijalnom stanju, a veoma značajna je konstantna pomoć dobročinitelja iz Sarajeva kojem se ovom prilikom najsrdačnije zahvaljujemo.

Starijoj majki Fikreti iz Lukavca uručena je pomoć od 100 KM u svrhu liječenja.

Najsrdačnije se zahvaljujemo našim plemenitim donatorima koji svojim donacijama i podrškom olakšavaju svakodnevne probleme mnogim porodicama širom BiH.

doboj1

doboj2

(dirhem.org)

Procitano 1088 puta

S5 Box