H.O. Dirhem sadržaj
utorak, 08 Oktobar 2019 00:00

FOTO: Projekat ´Spremni za školu 2019´ realiziran i u Sanskom Mostu

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemskola19Podrška i pokloni za 15 učenika jedne osnovne škole u S. Mostu

Aktivisti Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ su u saradnji sa upravom škole ˝Skender Kulenović˝ iz Donjeg Kamengrada kod Sanskog Mosta realizirali projekat podrške učenicima u toku njihovog školovanja pod nazivom ˝Spremni za školu 2019˝.

Za 15 učenika ove osnovne škole uručen je vrijedan školski pribor, i to 25 različitih vrsta artikala za svakog učenika u vrijednosti  40 KM, kao i nove patike kojima su se djeca posebno obradovala.

Predsjednik H.O. ˝Dirhem˝ Edin Draganović je u kartkom obraćanju učenicima rekao da je jedini zahtjev koji imamo prema njima to da se trude i vrijedno uče, te prate uputstva svojih nastavnika, sve to kako bi izrasli u velike i kompletne ljude.

U ime uprave i nastavnog osoblja O.Š. ˝Skender Kulenović˝,  aktivistima naše organizacije srdačno se zahvalio direktor škole, gosp. Jasmin Mujačić.

Projekat ˝Spremni za školu 2019˝ sa iznosom od 500 KM finansirala je općina Sanski Most u okviru Javnog poziva za finansiranje projekata u okviru Budžeta općine Sanski Most za 2019. godinu kojoj se srdačno zahvaljujemo na podršci pri realizaciji ovog  projekta.

Ukupna vrijednost jučer uručenih poklona za učenike, uključujući školski pribor i obuću iznosila je 975 KM. Prethodno smo u Srebrenici realizirali isti projekat za 25 učenika, kao i u Travniku, o čemu ćemo u narednom periodu izvijestiti.

H.O. ˝Dirhem˝ tokom školske godine realizira i druge projekte podrške poput učeničkih užina, nabavke nastavnog materijala i sl.

Veliko hvala našim vrijednim donatorima čijim donacijama smo i ove godine obradovali značajan broj učenika u BiH. 

(Dirhem.org)

skola19d

skola19b

skola19c

Procitano 1296 puta

S5 Box