H.O. Dirhem sadržaj
četvrtak, 19 Decembar 2019 00:00

FOTO: Vrijedna pomoć za osam porodica na području Travnika

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemhalZahvaljujemo plemenitim donatorima koji su omogućili da početkom decembra 2019.god. pružimo različite vrste pomoći za osam porodica koje žive na širem području Travnika.

Naši aktivisti u Travniku uručili su prehrambeni paket u vrijednosti 50,00 KM, jednoj ženskoj osobi u stanju socijalne potrebe.

Novčana pomoć u iznosu od 307,00 KM uručena je za liječenje trogodišnjeg djeteta F. J. koje boluje od celijakije. Dijetetu je potrebna adekvatna terapija zbog čega često putuje iz Travnika u Banja Luku.

Također, uručena je novčana pomoći za liječenje i kupovinu lijekova za dvije druge porodice; penzioneru S. M. jednokratna pomoć 100,00 KM za lijekove, i M. P. 60,00 KM za odlazak na liječenje.

U završetku akcije realizirana je podjela prehrambenih paketa za četiri porodice na području općine Travnik u vrijednosti 270,00 KM. Dvije porodice bez muškog skrbnika sa petero maloljetne djece u selu Goleš i dvije porodice u socijalnoj potrebi od kojih je jedna sa Biljanske regije, a druga iz Turbeta kod Travnika.

Ukupna vrijednost uručene pomoći iznosila je 787,00 KM. Srdačno zahvaljujemo našim cijenjenim donatorima na nesebičnoj podršci i pomoći potrebnim sugrađanima.

paketihalil2

paketihalil3

paketihalil4

paketihalil6

paketihalil7

(dirhem.org)

Procitano 2126 puta

S5 Box