H.O. Dirhem sadržaj
subota, 28 Decembar 2019 00:00

FOTO: Uručene donacije za tri porodice u Travniku

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemdrva19tHumanitarna organizacija ˝Dirhem˝ i naši aktivisti iz Travnika realizirali su akciju pomoći za tri porodice sa područja ove općine.

Najznačajnija pomoć uručena je samohranoj majci Talić S. sa četiri curice u mjestu Goleš, čija su socijalna primanja minimalna i nedovoljna.

Ovoj porodici donirali smo kamion drva (oko 6 metara) od donatora Luxor d.o.o. kojima se ovom prilikom srdačno zahvaljujemo. Porodici je uručen prehrambeni paket vrijedan 220 KM, kao i četiri para dječijih čizama za zimu, kapa, rukavica i dr. Također, za druge potrebe porodice im je uručeno 100 KM u novcu.

Za jetime porodice Fuško, prijatelji iz udruženja AHI iz Zenice donirali su novu veš mašinu vrijednu 500 KM i prehrambeni paket vrijedan 100 KM.

Također, prehrambeni paket u vrijednosti 80 KM uručen je za treću porodicu na području Travnika.

Ukupna vrijednost pomoći za ove tri porodice je iznosila 1430 KM.

Zahvaljujemo se našim donatorima i prijateljima, Luxor d.o.o., Udruženju AHI iz Zenice, kao i Centru za socijalni rad u Travniku koji porodicu Talić podržavaju sa mjesečnim iznosom od 260 KM.

Drago nam je da plemenitost naših donatora i vrijedni trud volontera olakšava svakodnevnicu mnogim porodicama u stanju potrebe.

travniktri1

travniktri3

travniktri4

travniktri6

travniktri7

(dirhem.org)

Procitano 1419 puta

S5 Box