H.O. Dirhem sadržaj
nedjelja, 29 Decembar 2019 00:00

FOTO: Pomoć za 20 porodica u Istočnoj Bosni

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemdec19Aktivisti Humanitarne organizacije ˝Dirhem˝ uz podršku prijatelja iz BCS ˝Hilal˝ iz Engleske su 24.12.2019. god. realizirali humanu akciju podjele prehrambenih paketa za socijalno ugrožene porodice nastanjene u više općina Istočne Bosne.

U okviru akcije, za 20 porodica uručeni su prehrambeni paketi ukupne vrijednosti 1500 KM.

Neke od porodica koje smo posjetili su starije osobe bez adekvatne penzije i drugih novčanih prihoda, dok su druge porodice sa djecom bez adekvatnog zaposlenja i mogućnosti da pošteno zarade. Svi su u teškom materijalnom stanju.

Cilj ove aktivnosti je bio da se određene porodice podrže u osnovnim životnim potrebama kao što je hrana, jer ako ta potreba čovjeka nije zadovoljena svi drugi aspekti života izgledaju manje važni ili čak nevažni.

Zahvaljujemo se donatorima velikog srca i duše, članovima i rukovodstvu Bosanskog kulturnog društva Hilal iz Engleske koji su i ovaj put, kao i mnogo puta do sada, bili uz naše potrebne sugrađana i svojim donacijama im olakšali život i svekodnevnicu.

Veliko hvala i našem prijatelju i volonteru iz Vlasenice koji je uvijek na raspolaganju kada je pomoć potrebnima u pitanju.

samirdec3

samirdec1

samirdec2

samirdec4

samirdec5

samirdec8

samirdec9

samirdec11

(dirhem.org)

Procitano 1474 puta

S5 Box