Print this page
subota, 08 Februar 2020 00:00

VIDEO-FOTO: Uspješno renovirana kuća Velićima u Prijedoru

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemvelicHumanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je sredinom septembra 2019. god. pozvala prijatelje i donatore da pomognemo porodici Velić iz Prijedora kako bi prije zime zamijenili krov i uradili druge neophodne radove na kući koju su počeli graditi.

Zadovoljstvo nam je da vas možemo obavijestiti o uspješnoj realizaciji ovoga projekta i ukratko o radovima koji su do sada urađeni.

Zahvalnost dugujemo svim pojedinačnim donatorima, a posebno se zahvaljujemo Humanitarnoj organizaciji "Rahmet" iz Holandije koja je u veoma kratkom roku sakupila i donirala veći dio novca, tj. preko 4800 KM.

Kao što smo u apelu spomenuli, najveći problem je bio veoma loš krov koji je prokišnjavao na više mjesta kod svake veće kiše. Veliće je mučio i nedostatak stembenog prostora jer ukućana je osmero, a na raspolaganju imaju samo dvije prostorije i kupatilo.

Porodicu Mirsada Velića smo posjećivali više puta s ciljem da se na licu mjesta uvjerimo dokle se došlo sa radovima i pozitivno smo iznenađeni onim što smo vidjeli.

Donacijama plemenitih ljudi, a zatim vlastitim trudom i radom, te pomoći Mirsadovih prijatelja zamijenjen je krov kuće. Cigla je skinuta i postavljen je novi limeni krov. Time je riješen osnovni i glavni problem ove porodice.

Nakon toga izlivene su prilazne stepenice za gornji dio kuće.

Na kraju se pristupilo opremanju gornjeg dijela kuće, uz postavljanje izolacije, električnih instalacija i pregrada. Nadamo se da će taj prostor za veoma kratko vrijeme biti osposobljen i useljiv.

Uz spomenuto, Mirsad je uspio zajedno sa rođacima riješiti odvod vode oko temelja kuće kao i dio kanalizacije.

Ovom prilikom se najsrdačnije zahvaljujemo svima koji su se odazvali i dali svoj doprinos u ovoj akciji.

Sve ono što ste uradili i pomoć koju ste poslali veoma je pomogla našem Mirsadu i njegovih 6 mališana.

Neka Vas sve Uzvišeni Allah nagradi i obaspe Vas svakim dobrom jer ste, kao i mnogo puta do sada, pomogli naše sugrađane kada je najpotrebnije.

Ukupan iznos koji smo dobili na ime ove akcije je bio 8171,77 KM.

velickuca1

velickuca2

velickuca3

velickuca4

velickuca6

velickuca7

velickuca8

velickuca9

velickuca12

velickuca13

(dirhem.org)

Procitano 268 puta