H.O. Dirhem sadržaj
subota, 25 April 2020 00:00

FOTO: Hilal BSC iz Engleske obezbijedio pomoć za 110 porodica u BiH

Ocijeni...
(1 glasova)

dirhemhilal20Humanitarna organizacija ˝Dirhem˝ je tokom protekle tri sedmice uručila značajnu pomoć donatora iz Bosanskog kulturnog društva BCS Hilal iz Engleske potrebnim porodicama u Bosni i Hercegovini.

Pomoć u obliku vrijednih prehrambenih paketa uručena je za 110 porodica na području 20 općina Krajine, srednje i istočne Bosne, te tuzlanske regije. Među opštinama koje su naši volonteri posjetili su Vlasenica, Lukavac, Kalesija, Kiseljak, Travnik, Zenica, Bihać, Cazin, Bosanska Krupa i dr.

Ukupna vrijednost uručenih namirnica iznosila je 7500 KM. Trudili smo se da pomoć stigne do onih kojima je najpotrebnija u ovom vremenu ograničenog kretanja. Cilj realizirane akcije je bio obezbijediti brašno i druge prehrambene i higijenske artikle koje su neophodne svakoj porodici, a birali smo one najranjivije među nama.

Srdačno se zahvaljujemo plemenitim donatorima iz BSC-a Hilal na ovoj vrijednoj pomoći, koji su i u ovoj vanrednoj situaciji, kao i za vrijeme poplava u BiH, pružili značajnu pomoć narodu u BiH. Također, zahvaljujemo se i našim vrijednim aktivistima na terenu koji ovih dana neumorno rade i dostavljaju hranu i higijenske artikle porodicama širom Bosne i Hercegovine, kao i članovima Udruženja "Krajišnici".
(dirhem.org)

Hilal2

Hilal3

Hilal5

Hilal4

Hilal7

Hilal8

Hilal10

Hilal11

Hilal12

Hilal13

Hilal15

HIlal16

Procitano 1039 puta

S5 Box