Video sadržaj
Video

Video (169)

Ocijeni...
(0 glasova)

suma3Organizacije za zaštitu okoliša optužuju Vladu Papue Nove Gvineje da ne poduzima ništa dok prašume te zemlje polako nestaju. Ta pacifička država nedavno je prestigla Maleziju kao najvećeg svjetskog izvoznika tropskog drveta.

 

(AJbalkans)

Ocijeni...
(0 glasova)

poplava1U poplavama koje su pogodile Demokratsku Republiku Kongo poginulo je 45 osoba je poginulo, a hiljade su ostale bez krova nad glavom. Humanitarne organizacije su zabrinute da će situacija pogoršati epidemiju kolere.

 

(AJbalkans)

Ocijeni...
(0 glasova)

sirija9Opozicijski izvori navode kako je posljednjih dana 280.000 osoba izbjeglo iz istočnih dijelova Idliba i Hame zbog sukoba i zračnih udara. Utočište traže na sirijsko-turskoj granici.

(AJbalkans)

Ocijeni...
(0 glasova)

turska8U narednom izdanju emisije Granice istoka, analiziramo vanjsku politiku Turske u protekloj godini. Za Al Jazeeru govore: Ahmet Davutoglu, bivši premijer i ministar vanjskih poslova Turske i Talha Kose profesor međunarodnih odnosa.

(AJBalkans)

Ocijeni...
(0 glasova)

snijeg2Ekstremno hladno vrijeme izazvalo je velike probleme u SAD-u. Hiljade građana ostalo je bez električne energije. Zbog otkazanih letova, veliki broj putnika zarobljen je na aerodromima.

(AJBalkans)

Ocijeni...
(0 glasova)

sirija16Stanovnici područja na zapadu Sirije polako se vraćaju svojim kućama nakon što su u kampovima za raseljene širom zemlje proveli nekoliko godina.
Privremeni prekid vatre pruža olakšanje, ali čini se da se diplomatsko rješenje ne nazire, uprkos nekoliko rundi razgovora.

(AJbalkans) 

Ocijeni...
(0 glasova)

planina2Nepal je uveo zabranu pojedincima da se penju na planinske vrhove u toj državi, uključujući i Mount Everest, s ciljem smanjenja broja ljudskih žrtava.

Ta je odluka donesena u trenutku dok se grupa alpinista planira popeti na K2, drugi najviši vrh na svijetu. Riječ je o jedinom planinskom vrhu koji dosad još nitko nije uspio svladati u zimskom razdoblju. K2 je dio planinskog vijenca na granici između Kine i Pakistana.

(AJbalkans) 

Ocijeni...
(2 glasova)

hamzibegovadzamija

Ocijeni...
(0 glasova)

branaDok se u Makedoniji raspravlja o izgradnji petnaestak novih malih hirdoelektrana u nacionalnom parku Mavrovo, iz nevladine organizacije Bankwatch upozoravaju kako su one postojeće negativno utjecale na biološku raznolikost. Vlasnici i Vlada Makedonije odgovaraju kako su poštovani svi zakonski propisi i da nema negativnog utjecaja na okolinu.

(AJbalkans)

Ocijeni...
(0 glasova)

strujaPremijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić zatražio je od rukovodstva federalnog parlamenta da za vikend sazovu sjednice oba doma, kako bi razmatrali budžet za 2018. i novi zakon o mirovinsko-invalidskom osiguranju. Upozorava da se bez budžeta dovodi u pitanje finansijska stabilnost tog entiteta. Istovremeno, stručnjaci tvrde da je kriza vlasti već ostavila dugotrajne posljedice. Jedna od njih je u energetskom sektoru.

(AJbalkans)

Stranica 1 od 13

S5 Box