Video sadržaj
ponedjeljak, 30 Septembar 2019 00:00

VIDEO: Husi objavili snimke napada na Saudijsku Arabiju

Ocijeni...
(0 glasova)

jemen4Jemenski pobunjenici izjavili su da su zarobili hiljade vojnika, uključujući i pripadnike saudijske vojske.

Jemenski pobunjenici Husi objavili su videosnimke napada za koji tvrde da su ga izveli unutar Saudijske Arabije.

Ranije su izjavili da su zarobili hiljade vojnika, uključujući i pripadnike saudijske vojske. Njihov glasnogovornik kaže da su vojnu operaciju u regiji Najran na jugu Saudijske Arabije provodili posljednjih nekoliko mjeseci. Dodaje i da je najmanje 500 boraca ubijeno ili ranjeno.

"Naše specijalne jedinice opkolile su veliki broj agresorskih vojnika, koji su upali u naše zasjede. Mi smo ih naveli da upadnu u te zasjede. Specijalne jedinice su prekinule njihove linije opskrbe i s istoka i sa zapada. Potom smo stezali obruč sa svih strana. I to se pretvorilo u sveopću ofanzivu", kazao je glasnogovornik Yahya Saree.

Dodao je da su njihove snage izvele raketne napade na nekoliko ciljeva unutar Saudijske Arabije, u oblastima Nejran, Aseer i Jazan, u okviru vojne akcije "Božija pomoć".

Saudijska Arabija još nije odgovorila na tvrdnje pobunjenika. Al Jazeera nije u mogućnosti da nezavisno potvrdi snimke i tvrdnje koje su objavljene na TV Al-Masirah, koja je pod kontrolom Husa.
Jemen: 'Huse podržava Iran'

Jemenski ministar vanjskih poslova iskoristio je obraćanje na Generalnoj skupštini UN-a da napadne one, za koje tvrdi da su odgovorni za rat u njegovoj zemlji.

"Huse podržava Iran, glavni sponzor terorizma u cijelom svijetu. Iran iskorištava resurse svog naroda kako bi mogao voditi posrednički rat koristeći milicije koje su sposobne za najsitnije oblike uništenja i sabotaže", ističe Mohammed Al-Hadhrami.

(Al Jazeera)

Procitano 2008 puta

S5 Box