Vijesti iz BiH
četvrtak, 25 Maj 2017 00:00

Malak Group: U Sarajevu niče kompleks tornjeva i šoping centara

Ocijeni...
(0 glasova)

sarajevoMalak Group je proteklih godina uložio desetine miliona maraka u BiH. Kompanija je izgradila luksuzni hotel na Ilidži te je kupila propalu drvnu industriju Janj u Donjem Vakufu gdje je pokrenula proizvodnju i zaposlila stotine ljudi.

Saud Alanazi, vlasnik Malak Group, najavio je izgradnju velikog kompleksa u glavnom gradu BiH za narednu godinu- javlja Biznisinfo.ba.

Malak Group je proteklih godina uložio desetine miliona maraka u BiH. Kompanija je izgradila luksuzni hotel na Ilidži te je kupila propalu drvnu industriju Janj u Donjem Vakufu gdje je pokrenula proizvodnju i zaposlila stotine ljudi.

– Imam veliki komad zemlje u Sarajevu, oko 50 dunuma i moja kompanija planira izgraditi kompleks tornjeva i shopping centara, te se nadam da će ovaj projekt biti ostvaren već naredne godine, kazao je Alanazi govoreći na Sarajevo Business Forumu.

Na osnovu svojih iskustava, pozvao je sve investitore da dođu i investiraju u BiH, zbog brojnih pogodnosti, ali i nerazvijenosti određenih grana privrede. Zbog toga je, smatra Alanazi, BiH jedna od idealnih država za investiranje, posebno u sektor hotelijerstva i poljoprivrede. Također, istaknuo je kako, iako ima nedostataka u pravnom okviru, njegove investicije dobivaju punu podršku.

– Investirao sam u ovu zemlju prije četiri godine, kada sam izgradio luksuzni hotel u Sarajevu. Također, investirao sam i u drvnu industriju u Donjem Vakufu. Moj glavni cilj u ovoj zemlji nije zarađivanje novca, zarađujem ga već širom svijeta. Ovdje sam došao kako bih otvorio što više radnih mjesta. U Donjem Vakufu imamo ih 200, u Sarajevu 100, a značajan je i broj zaposlenih u sektoru nekretnina, kazao je Alanazi.

 

(biznisinfo)

Procitano 523 puta

S5 Box