Vijesti iz BiH
utorak, 30 Maj 2017 00:00

Izetbegović: Sa zakonom o akcizama pokušavati dok ne prođe

Ocijeni...
(0 glasova)

izetbegovic1Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio šefa delegacije EU u BiH ambasadora Lars-Gunnara Wigemarka.
Teme razgovora bile su aktuelnosti u procesu integracije i reformi na putu BiH prema članstvu u EU. Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović naglasio je da je potrebno intenzivirati reforme s ciljem ubrzavanja razvoja i integracijskih procesa. Bilo je riječi i o modalitetima operacionalizacije Koordinacijskog mehanizma za EU integracije. Sagovornici su se složili da je bitno pokrenuti rad u svim grupama unutar koordinacijskog mehanizma, a eventualne nedostatke i nesuglasice rješavati u hodu.

Šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark istakao je da je neophodno pokušati opet s donošenjem zakona o akcizama na gorivo jer je uz njihovo donošenje usko vezano unapređenje infrastrukture, ali i dalji tok reformi.

Sagovornici su se složili da je neophodno u javnosti pojasniti korist od akciza i pratećeg paketa povoljnih kredita za infrastrukturne projekte u cijeloj državi.

Gospodin Wigemark je također informisao člana PBiH Izetbegovića o značaju projekta obnove luke Brčko kreditom EBRD-a, u okviru Agende povezanosti za Zapadni Balkan, koja će biti razmatrana na Samitu u Trstu 12. jula.

 

(klix.ba)

Procitano 312 puta

S5 Box