Vijesti iz BiH
srijeda, 31 Maj 2017 00:00

Tokić: Potrebno okupljanje oko nove bošnjačke politike

Ocijeni...
(0 glasova)

tokic1Predsjednik Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda Sejfudin Tokić smatra da su dolaskom Aleksandra Vučića na čelo Srbije, BiH i Bošnjaci pred, kako tvrdi, novim velikim iskušenjima očuvanja cjelovitosti BiH i nacionalnog identiteta bošnjačkog naroda.
Tokić u saopćenju za javnost ocjenjuje da se jedino okupljanjem oko nove bošnjačke politike čiji će prioritet biti država i narod te reafirmacija RBiH u njenim hiljadugodišnjm granicama, uz obezbjeđivanje jednakosti za sve njene građane na svakom pedlju njene teritorije, može odgovoriti na "regionalne i svjetske izazove političkih tenzija i sukobljavanja".

On tvrdi da unutar bošnjačke politike pojedini predstavnici podržavaju Vučićevo preuzimanje nove funkcije predsjednika zemlje, "podanički i naivno vjerujući da će on Bošnjacima u Srbiji i BiH obezbijediti bolji i pravedniji status".

Također, dodaje da je Vučić kao premijer Srbije "kontinuirano podržavao Dodikovu oligarhiju u pokušaju rušenja ustavnog sistema BiH i nikad nije priznao genocid nad Bošnjacima 92-95., koji je potvrđen presudama međunarodnih sudova".

-Bošnjački narod mora svoju sudbinu i sudbinu matične države BiH preuzeti u svoje ruke i spriječiti bilo kakvo tutorstvo i lažnu brigu režima susjednih država - poručuju iz Bošnjačkog pokreta za ravnopravnost naroda.

 

(FENA)

Procitano 6274 puta

S5 Box