Vijesti iz BiH
utorak, 13 Juni 2017 00:00

MS&WOOD: Nude stipendije i posao učenicima

Ocijeni...
(0 glasova)

drva1Bosanskohercegovački proizvođač namještaja MS&WOOD obavještava buduće srednjoškolce s područja Fojnice da ih, ukoliko upišu i uspješno završe Srednju drvoprerađivačku školu u Fojnici, čeka siguran i dobro plaćen posao, ali i stipendije tokom školovanja.
Tako će svi učenici Srednje drvoprerađivačke škole u prvom razredu dobijati mjesečno po 50 KM, u drugom razredu po 75 KM i u trećem po 100 KM. Učenici prvih razreda dobit će pet stipendija u ukupnom iznosu 250 KM, za knjige i pribor, a ostatak će dobijati tokom školovanja.

Kompanija već nekoliko godina stipendira fojničke srednjoškolce, a na inicijativu MS&WOOD-a u Fojnici je osnovana Srednja tehnička škola za obradu drveta čiji su učenici od prvog dana uključeni u proizvodne procese kroz praktičnu nastavu.

MS&WOOD finansira odlaske učenika i studenta na sajmove namještaja i tehnologije širom Evrope, a posljednja takva ekskurzija na ovogodišnji IMM u Kelnu, sufinansirana je za studente Odsjeka za dizajn sarajevske Akademije likovnih umjetnosti, saopćeno je.

 

(FENA)

Procitano 242 puta

S5 Box