Vijesti iz BiH
subota, 19 Avgust 2017 00:00

Radmanović 2007. godine u ime Predsjedništva zatražio prijem BiH u NATO

Ocijeni...
(1 glasova)

radmanovicPredsjedništvo Bosne i Hercegovine, na sjednici održanoj 5. decembra 2007. godine, usvojilo Odluku da se uputi pismo NATO paktu, a što je u ime Predsjedništva BiH učinio tadašnji predsjedavajući Nebojša Radmanović (SNSD).
"U odluci podsjećamo da je naš strateški cilj punopravno članstvo u NATO-u i da zbog toga unaprijedimo sve aktivnosti što je moguće prije", kazao je tada član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović na pres-konferenciji u Sarajevu nakon sjednice Predsjedništva BiH.

Radmanović je tada napomenuo kako Predsjedništvo smatra da je riječ o važnoj odluci i već istog dana će pismo biti poslato generalnom sekretaru NATO-a „kako se ne bi izgubili određeni koraci u pristupanju NATO-u".

Osim toga, Nebojša Radmanović je Briselu, 14. decembra 2006. godine, u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH potpisao i Pismo namjera čime je Bosna i Hercegovina i formalno postala članicom Evroatlantskog partnerskog vijeća (Euro-Atlantic Partnership council – EAPC) i tako stekla sva prava i obaveze u skladu s potpisanim Okvirnim dokumentom i Opštim dokumentom Partnerstva.

(Vijesti.ba)

Procitano 452 puta

S5 Box