Vijesti iz BiH
četvrtak, 21 Decembar 2017 00:00

Dobrovoljno darivanje krvi u S. Mostu

Ocijeni...
(0 glasova)

krvnipritisakJučer je na odjelu transfuziologije Opće bolnice u S. Mostu organizirana akcija dobrovoljnog darivanja krvi.
Naime, Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport (AKOS), organizovala je humanitarnu akciju dobrovoljnog darivaja krvi pod nazivom “Haj’mo dati krv”, a ista je osim u S. Mostu organizovana u još šest gradova u BiH.

Organizator akcije u S. Mostu je udruženje ˝AKOS-Most˝ u saradnji sa sanskim Crvenim križom i partnerskim udruženjima OKC ˝Atis˝ i Dirhem, a prijekat su također podržali Federalno ministarstvo zdravstva i Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo.

 Mirsad Spahić je ispred organizatora izjavio da se ovakvim činom nastoji promovisati i propagirati humanost u društvu. Darivanje krvi je jedan od najhumanijih gestova koje čovjek može načiniti. Krv mogu dati zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti. Muškarci mogu dati krv svaka tri mjeseca, a žene svaka četiri mjeseca.

Zahvaljujemo se učesnicima akcije i pozivamo zdrave osobe, a posebno omladinu da se ubuduće u što većem broju odazivaju na ovakve i slične humane akcije jer u hitnim slučajevima život ovisi od dobrovoljnih darivalaca.


(nasevijesti.com/sanatv.ba)

Procitano 440 puta

S5 Box