Vijesti iz BiH
utorak, 26 Decembar 2017 00:00

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv uposlenika UIOBiH zbog korupcije

Ocijeni...
(1 glasova)

tuzilastvoTužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu za koruptivno krivično djelo protiv uposlenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH).
Tužilac je podigao optužnicu protiv Emira Tatarevića, rođenog 1957. godine u Bosanskoj Krupi, državljanina BiH.

Iz Tužilaštva BiH navode da se optuženi tereti da je 15. februara ove godine na MGP Gradina, općina Gradiška, u svojstvu državnog službenika Uprave za indirektno oporezivanje BiH, carinskog službenika carinskog referata MGP Gradina, obavljajući službene poslove i radnje zahtijevao i primio novac da, u okviru svojih ovlaštenja, izvrši radnju koju ne bi smio izvršiti.

U optužnici se navodi da je optuženi, u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, od određene osobe zahtijevao i primio iznos od 60 eura prilikom ulaska u carinsko područje kako bi mu omogućio prevoz polovnih stvari uključujući, između ostalog, uvoz polovnih automobilskih guma što je zabranjeno uvoziti u BiH i što je suprotno važećim zakonskim propisima.

Optuženi se tereti da je počinio krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz člana 217. stava 1. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.


(Vijesti.ba / AA)

Procitano 440 puta

S5 Box