Vijesti iz BiH
ponedjeljak, 01 Januar 2018 00:00

Firma u Bužimu oprostila svim dužnicima novac koji duguju

Ocijeni...
(0 glasova)

buzimDirektor privatne firme I-Mibag iz Bužima Izet Pajalić odlučio je svim dužnicima prema njegovoj firmi od 31. decembra 2017. godine oprostiti sva dugovanja.

Na vratima poslovnih prostorija na adresi Konjodor bb u Bužimu istaknuto je obavještenje u kojem piše: "Svi kupci koji su imali dugovanja prema firmi I-Mibag od 31. decembra 2017. godine više nisu dužni".

S obzirom na to da je riječ o poslovnom potezu koji nije toliko čest u BiH odlučili smo kontaktirati direktora bužimske firme Izeta Pajalića koji nam je potvrdio da je odlučio "halaliti" ljudima novac koji duguju.

"Tačno je, to smo danas odradili i ja sam te novce halalio svojim kupcima. Tu je bilo ljudi koji su dugovali dvije ili tri godine, a iskreno traženjem novca taj dug se ne može zatvoriti", rekao je Pajalić.

On je rekao da je ova godina za njegovu firmu bila uspješna s obzirom na to da se "fino radilo" i da je jednostavno odlučio da tih par hiljada KM oprosti.

Inače, I-Mibag je firma registrovana kao društvo sa ograničenom odgovornošću za trgovinu, export-import i prijevoz roba.

 

(klix.ba)

Procitano 346 puta

S5 Box