Vijesti iz BiH
srijeda, 07 Februar 2018 00:00

Predsjedavajući bh. halifata Ćović da se izvini državi BiH

Ocijeni...
(0 glasova)

covic1Udruženje demokratskih pravnika u Bosni i Hercegovini je sa zabrinutošću saslušalo ishitrenu i neutemeljenu izjavu pradsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića na sastanku u Briselu o mogućnosti islamske države u Bosni Hercegovini. Udruženje traži od Čovića izvinjenje državi BiH, njenim građanima i Parlamentu kojem je govorio neistinu.
"Izjava je duboko uvrijedila istinu o Bosni Hercegovini, jednoj od najstarijih južno-slovenskih država koja baštini demokratske tradicije i u kojoj je zabranjena diskriminacija kako po normativnim tako i po moranim principima.

Zbog toga tražimo od gospodina Čovića da se izvine državi Bosni i Hercegovini i njenim građanima, da to isto učini prema Parlamentu na kome je govorio neistinu. Ako to ne učini prelažemo da se pokrene građanska moralna odgovornost i da u tome učestvuju nevladine organizacije i Međureligijsko vijeće te da nadležni organi razmote mogućnost i krivičnog progona zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja i iznošenja neistinitih podataka", saopćeno je iz tog udruženja.

 

 

(Vijesti.ba)

Procitano 295 puta

S5 Box