Vijesti iz BiH
petak, 09 Februar 2018 00:00

Poslanik se odrekao plate za pomoć Arslanu: Samo da ozdravi

Ocijeni...
(1 glasova)

arslanPoslanik Nezavisnog bloka u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nedim Čivić podnio je zahtjev da se njegova mjesečna primanja prebace na račun za liječenje oboljelog dječaka Arslana Kulačića.

Gostujući u Danu uživo na N1, Čivić je kazao je da nije želio da ovaj njegov humanitarni čin dospije u javnost.

"Ono što sam želio da uradim je u ime moje porodice. Roditelj sam, imam dvije divne kćerkice, Nadinu i Nejlu, imam jednogodišnjeg sina Nadina i to sam uradio u njihovo ime. Ono što sam uradio je neka veze između mene i Boga. Danas je jako teško u ovoj zemlji kroz instituciju iznaći sva ova sredstva da spasimo život, u ovom slučaju, malog Arslana, ali i sve druge gdje koje imaju sve više i više takvih problema. To sistematski nije riješeno i ja razumijem porodicu i porodice koje se nađu u takvoj situaciji", kazao je Čivić za N1.
Kako je naveo, trenutno je novac potrebnicji porodici Kulačić njemu.

"Želio bih da se to završi na tome, da sam znao da će to na ovakav način otići u javnost, našao bih neke druge načine. Želim prije svega da mali anđeo prije svega ozdravi, da živi sretnu budućnost ovdje zajedno sa našom djecom. Kao čovjek sam to uradio jer mislim da je trenutno potrebniji novac porodici malog Arslana nego mojoj djeci, mojoj supruzi i meni", kazao je poslanik Nezavisnog bloka u NSRS.

"Mi ćemo već nekako prebroditi, bitno je da smo zdravi, i nadam se da će, ako Bog da, svi drugi slijediti moj primjer da se svi uključimo i pomognemo Arslanu i drugoj djeci koja čekaju na nas. Nama možda to toliko i ne znači, ali njima znači život. Ne znam kako je to dospjelo u medije, ali ne može se ništa sakriti", naveo je on.

"Samo želim da pomognem malom dječaku i ovo nije prva akcija u kojoj učestvujem. BiH ima divne ljude. Ja sam svoje prijatelje javno pozvao da se uključimo, imamo u Zvorniku malog Gajića i pozivam prijatelje da pomognu", kazao je Čivić.

U Zahtjevu za dodjelu novčanih sredstava u svrhu liječenja Čivić je naveo da kao čovjek i roditelj smatra kako je u ovom trenutku dječaku Arslanu novac potrebniji nego njemu s obzirom da porodica Kulačić nije u mogućnosti sama finansirati troškove liječenja.

"Molim da u skladu sa mojim zahtjevom moja primanja (platu) za naredni mjesec na ime Nedim Čivić koju primam kao narodni poslanik uplatite na račun Arslanovog oca Sabahudina Kulačića s naznakom za liječenje Arslana Kulačića", napisao je Čivić u pismu upućenom Generalnom sekretaru Narodne skupštine i Odjelu za finansije.

(N1)

Procitano 375 puta

S5 Box