Vijesti iz BiH
ponedjeljak, 23 April 2018 00:00

Skandalozni govor Matvijenko: Ruski uticaj postao agresivan

Ocijeni...
(0 glasova)

parlamentPredsjednica Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Ivanovna Matvijenko obratila se danas na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a svoje obraćanje je iskoristila za iznošenje skandaloznih konstatacija, kao što je ona da se u BiH dogodio "građanski rat".
Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu PSBIH za Avaz kaže da nakon ovoga danas ruski utjecaj postaje javan, agresivan, nepristojan i uvredljiv.

- A ovo danas je skandal. Da Rusija imalo voli i cijeni BiH, ne bi se preko naših leđa prepucavala sa Zapadom - istaknuo je Magazinović.

Halid Genjac iz SDA je napustio sjednicu, jer je, kako kaže, gospođa zloupotrijebila gostoprimstvo Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Adnan Huskić, politički analitičar, mišljenja je da u toj njenoj izjavi ništa nije novo i da se već znao stav Rusije.

- Što se tiče stava Rusije po pitanju BiH i svega što se dešavalo na području bivše Jugoslavije, od samog početka Rusija je čvrsto bila na strani, prije svega, Beograda, a onda i posredno onoga što se u međuvremenu iskristaliziralo tako da su oni igrali dijelom na antizapadnu priču, dijelom na slovensko-bratsku i pravoslavno-bratsku. I ništa se nije promijenilo - kaže Huskić za Avaz.

(Vijesti.ba)

Procitano 337 puta

S5 Box