Vijesti iz BiH
utorak, 19 Juni 2018 00:00

Pljačkaši Binga uz sporazume dobili 17 godina zatvora

Ocijeni...
(0 glasova)

sudbihMugdim Omanović, Haris Priganica, Mirza Turković, Saša Martinović i Enis Mrav potpisali su sporazume o priznanju krivice i nagodili se s Tužlaštvom KS na ukupno 17 godina zatvora. Njih se tereti da su opljačkali poslovnice Binga u Hadžićima i Bugojnu odakle su otuđili 160.000 KM.
Petorka se tereti i za neovlašteno posjedovanje oružja, te neovlašteno prisluškivanje i snimanje policije. Tokom pljački, koristili su lažne policijske uniforme, fantomke, automatske puške pištolje i vozila za bijeg.

Omanović se vodi kao vođa ove kriminalne grupe, a prilikom hapšenja kod njega su i pronađeni predmeti koji su korišteni za pljačke poslovnica. Također, kod njega je pronađeno 30.000 KM.

Omanović, Turković i Priganica su uhapšeni u okviru policijske akcije "Shark" 11. decembra, dok je za Mravom i Martinovićem bila raspisana potjernica jer su bili u bijegu. Uhapšeni su tri dana kasnije.

Utvrđeno je da su Mrav i Martinović 8. decembra 2017. godine opljačkali i Ina pumpu u ulici Džemala Bijedića.

Protiv Enisa Mrava vodio se još jedan postupak na području Unsko-Sanskog kantona gdje je kao pripadnik Oružanih snaga BiH zajedno sa Nerminom Muslićem pljačkao prodavnice i oteo jednoj ženi novčanik. Sva djela su počinili dok su bili slobodni u kasarni u Bihaću. Novac su trošili na provod i kockanje.

 

(klix.ba)

Procitano 149 puta

S5 Box