Vijesti iz BiH
subota, 09 Mart 2019 00:00

Političari iz Bihaća preusmjerili skoro 7000 KM za bihaćke javne kuhinje

Ocijeni...
(0 glasova)

bihacPoMAK preusmjerio 6.662,26 KM za bihaćke javne kuhinje Političkom pokretu PoMAK, koji u GV Bihać predstavlja šest vijećnika, prema Zakonu o financiranju političkih subjekata za 2017. godinu pripalo je 6.662,26 KM iz Gradskog budžeta.

Još početkom 2017. mlada ekipa koja djeluje pod ovim imenom na čelu sa gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem donijela je Odluku da se odriče tog novca i da se isti preusmjeriti i uplatiti dvjema javnim kuhinjama koje djeluju na području Grada Bihaća.

"Mi nismo prilici da mijenjamo državni Zakon koji omogućava finansiranje političkih subjekata iz budžeta, ali se za to snažno zalažemo. Možemo se odreći tog novca i pozvati druge političke stranke da se povedu za ovim primjerom", naveli su.

Danas kada je Gradska uprava Bihaća vršila transferiranje sredstava političkim subjektima za 2017. godinu, sredstva koja pripadaju PoMAK-u prebačena su javnoj kuhinji Merhamet i javnoj kuhinji Imaret, svakoj po 3.331,13 KM.

Vijećnici PoMAK-a u GV Bihać pokrenuli su incijativu da se izmijeni Odluka koja regulište financiranje političkih subjekata na nivou Grada kako bi se u budućnosti ovaj problem sistemski rješio, odnosno kako bi financiranje političkih subjekata barem na nivou Grada Bihaća bilo zauvijek zaustvaljeno.

Kažu da vjeruju da će njihove kolege iz vijećničkih klupa iz drugih stranaka tu incijativu bezrezervno podržati.

(6yka.com)

Procitano 514 puta

S5 Box