Vijesti iz BiH
ponedjeljak, 19 Avgust 2019 00:00

Slab odziv: Zenicatrans traži 40 vozača koji bi radili za 464 KM

Ocijeni...
(0 glasova)

autobus1Dok Sindikat izražava negodovanje zbog situacije u firmi i nebrige osnivača parkirajući autobuse pred zgradu Gradske uprave, Zenicatrans je raspisao konkurs za 40 vozača autobusa na period od jedne godine.

U javnom oglasu objavljeni su i detalji da će probni period trajati dva mjeseca te da će vozač morati prodavati karte, brinuti o čistoći autobusa, odgovarati za konkretan odnos prema službenim osobama kontrole, vodi računa o potrošnji goriva i drugo.

Također, osnovna plaća u iznosu od 464 predstavlja umnožak najmanjeg mjesečnog fonda radnih sati, koeficijenta radnog mjesta i satnice. Navedeni iznos se uvećava po osnovu rada u otežanim uslovima, prekovremenog rada, noćnog rada, rada na dane vikenda i drugim osnovima za obračun uvećane plaće, stoji u konkursu kompanije koja obavlja usluge gradskog i međugradskog prevoza putnika.

Darmin Terzić, direktor Zenicatransa, u izjavi za Klix.ba je kazao da su ove godine imali veliki odliv vozača te da žele popuniti kapacitete, ali problem je što se ni na ovaj poziv nije javilo dovoljno vozača.

“Mi smo ove godine imali odliv vozača. Njih 20-ak je svoj angažman potražilo na drugim lokacijama, u firmama koje posluju u inostranstvu. Brojka od 40 vozača bi nam pomogla da možemo normalno rasporediti ljude, koristiti godišnje odmore i imati pet vozača u rezervi. Zadovoljilo bi nas i 20, ali nam je bitno da imamo dovoljno vozača da ispunimo sve obaveze prema radnicima i obaveze u odvijanju saobraćaja”, kazao je Terzić.

Dodao je kako će konkurs ponovo biti raspisan jer se na javni poziv nije prijavio dovoljan broj osoba.

Na sjednici Gradskog vijeća Zenice koja je zakazana za 27. august raspravljat će se o Zenicatransu nakon čega će biti poznata njegova sudbina.

(6yka.com)

Procitano 498 puta

S5 Box