Vijesti iz BiH
srijeda, 13 Novembar 2019 00:00

Za četiri dana više od pet hiljada kazni učesnicima u saobraćaju

Ocijeni...
(0 glasova)

policija3Najveća koncentracija alkohola u organizmu u vrijednosti od 4,26 g/kg, utvrđena je kod vozača kontrolisanog u Trebinju.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u okviru republičke akcije koja je trajala od 07. do 10. novembra 2019. godine, evidentirali su 3.403 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornim vozilom, 766 vozača sa prisustvom alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja motornim vozilom i više stotina prekršaja po drugim osnovama.

Prilikom ispitivanja prisustva alkohola u organizmu, 109 vozača zadržano je u službenim prostorijama lišenjem slobode zbog prisustva alkohola u organizmu. Takođe, 21 lice je sankcionisano zbog odbijanja da se podvrgnu alkotestiranju, dok je kod testiranih:

- 401 vozača utvrđena količina alkohola od 0,31 do 0,80 g/kg
- 250 vozača utvrđena količina alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg
- 88 vozača utvrđena količina alkohola preko 1,51 g/kg
- 27 vozača mlađih od 21 godine starosti ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva koji su imali više od 0,0 g/kg alkohola u organizmu.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu u vrijednosti od 4,26 g/kg, utvrđena je kod vozača kontrolisanog u Trebinju.

Takođe, za 14 vozača procijenjeno je da bi ih trebalo potvrgnuti ispitivanju na prisustvo opojnih droga ili lijekove koji se ne smiju upotrebljavati prije i za vrijeme vožnje, od čega je njih 12 odbilo da se podvrgnu testiranju, te su isti sankcionisani i isključeni iz saobraćaja, a kod dva vozača rezultat ispitivanja je bio negativan.

Za prekršaje prekoračenja propisane brzine kretanja motornim vozilom izdavanjem prekršajnog naloga na licu mjesta, sankcionisano je 2.868 učesnika u saobraćaju, dok će za 535 učesnika u saobraćaju, kojima je brzina kretanja vozilom evidentirana mobilnim radarskim sistemima, prekršajni nalog biti dostavljen putem pošte.

S obzirom da trenutni vremenski uslovi uslovljavaju odvijanje saobraćaja po mokrom i vlažnom kolovozu, kao i u uslovima smanjene vidljivosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i prilagode brzinu kretanja motornog vozila uslovima i stanju na putevima.

(6yka.com)

Procitano 483 puta

S5 Box