Vijesti iz BiH
srijeda, 18 Decembar 2019 00:00

Ministarstvo pravde BiH stavilo oznaku tajnosti na podatke o naknadama službenicima

Ocijeni...
(0 glasova)

parlamentbihMinistarstvo pravde Bosne i Hercegovine na čijem čelu se nalazi Josip Grubeša stavilo je oznaku tajnosti na podatke o isplaćenim naknadama državnim službenicima u ovom ministarstvu.
Ovu informaciju otkrio je na današnjoj sjednici Zastupničkog doma PSBiH zastupnik SBB-a Damir Arnaut koji je rekao da je od svih državnih institucija tražio da mu dostave podatke o isplaćenim naknadama.

Kako kaže, sve institucije osim Ministarstva pravde BiH transparentno su dostavile odgovore na zastupničko pitanja. Grubešino ministarstvo na drugoj strani odlučilo je da podatke o potrošnji javnog novca označi oznakom "tajno".

Ovakva odluka Ministarstva pravde BiH posebno je iznenađujuća ukoliko se uzme u obzir da je bivši ministar pravde BiH Bariša Čolak, također funkcioner HDZ-a BiH kao i Grubeša, transparentno na web stranici Ministarstva pravde BiH objavljivao informacije o stimulacijama državnim službenicima.

Već izvjesno vrijeme priča se o zloupotrebama novca poreskih obveznika na način da se određenim državnim službenicima, koji odgovaraju osobi koja upravlja institucijom, konstantno uz plaću isplaćuju razne naknade poput stimulacija i naknadana za prekovremeni rad.

(klix.ba)

Procitano 928 puta

S5 Box