Print this page
srijeda, 26 Avgust 2020 00:00

Otpad iz Italije i dalje u Drvaru, građani gube strpljenje

Ocijeni...
(0 glasova)

drvarzastavaNelegalno uskladišteni otpad iz Italije i dalje je u Drvaru, obećanja nisu ostvarena i građani gube strpljenje, rekla je danas Srni načelnica ove opštine Dušica Runić.

"Obećanja da će otpad biti odvezen, prebačen, spaljen, vraćen u Italiju jesu samo kupovina vremena, jer evo gotovo dva mjeseca ništa nije napravljeno, osim naslova koji su u medijima danima bili u centru pažnje i neistina koje su iznošene i nanijele štetu kako meni kao načelniku tako i svim građanima Drvara i našem gradu", istakla je Runić.

Ona je navela da je za sutra u 12.00 sati zakazala konferenciju za novinare o ovom problemu.

"Posredstvom medija smo i saznali da Rodoljub Dinić - jedan od vlasnika firme 'Krom reciklaža', kaže da otpad neće odvesti iz Drvara. Koristim ovu priliku da preko medija pozovem vlasnike 'Krom reciklaže' da sutra prisustvuju konferenciji za novinare zbog otpada koji su dovezli u Drvar", rekla je Runić.

Ona je dodala da su Drvarčani zabrinuti i zbog porasta broja oboljelih od virusa korona.

"Činjenica je da danima vodimo bitku za istinu, narod je uznemiren i uplašen jer povezuje veliki broj oboljelih od virusa korona sa otpadom iz Italije", kaže Runić i ponavlja da su svi rokovi probijeni i da stanovnici Drvara više nemaju strpljenja za lažna obećanja koja traju skoro dva mjeseca.

Konferencija za novinare bit će održana u Radničkom domu u Drvaru u 12.00 sati.

Preduzeće "Krom reciklaža" iz Drvara uvezlo je, početkom jula, u BiH ukupno 294.574 kilograma tekstilnog otpada u vrijednosti od 16.125 KM.

(klix.ba)

Procitano 168 puta