Vijesti iz ekonomije
četvrtak, 23 Mart 2017 00:00

AS Group preuzima dio Agrokomerca za 3 miliona KM

Ocijeni...
(0 glasova)

asNakon što je objavljeno da tešanjski AS Group kroz vezanu firmu AC Food kupuje dio imovine Agrokomerca, oglasili su se i iz kompanije AS Group.

U saopćenju za javnost ističu da “AC Food članica AS GROUP kupuje dio imovine firme Agrokomerc d.d. Velika Kladuša u okviru javnog nadmetanja nepokretnosti, a koje je obavljeno 28. februara ove godine u Općinskom sudu Velika Kladuša. Rok za uplatu iznosa koji je Sud ocijenio kao najveći ponuđeni od 3,053 miliona KM je 30 dana, i istječe 28. marta“.

– Riječ je o pogonima za proizvodnju stočne hrane, preradu voća i povrća, kao i skladištima. AC Food bila je jedan od dva ponuđača koji su se pojavili na javnom nadmetanju, a imovina je kupljena temeljem javnog poziva za javno nadmetanje Općinskog suda Velika Kladuša br. 23 0 Ip 02418814 Ip. Po procjeni sudskog vještaka imovina je procijenjena na 6.105.818,00 KM. Kompanija AC Food nova je članica Grupacije, koja će poslovati u okviru prehrambene divizije AS GROUP. AS GROUP zapošljava 4.000 radnika, u okviru ovog poslovnog sistema posluju neki od najvećih proizvođača hrane kao što su Klas, Vispak, Sprind, AS, Kent, Oaza, MiP Ljubače, itd. Osim prehrambene divizije, Grupacija posluje i u tekstilnoj, te u trgovačkoj diviziji. Ukupni promet AS GROUP u 2016. bio je oko 300 miliona KM – zaključuje se u saopćenju.

(Biznis.info)

Procitano 548 puta

S5 Box