Vijesti iz ekonomije
utorak, 07 Novembar 2017 00:00

Sanska mljekara ‘Milksan’ širi asortiman: Investicija od 1,5 milion KM

Ocijeni...
(0 glasova)

mlijekoMljekara “Milksan” započela je proizvodnju mlijeka u tetrapaku i ovaj novi proizvod uskoro će se naći na policama trgovačkih objekata na području Sanskog Mosta i šire.

Prema riječima vlasnika ove sanske mljekare, Muhameda Kamerića, radi se o dugotrajnom mlijeku masnoće 3,2 posto i krenulo se s minimalnim količinama, koje će se vremenom povećavati zavisno od potreba tržišta.

Kako bi se započela ova proizvodnja, izgrađena je potpuno nova proizvodna linija u vrijednosti od 1,5 milion maraka, koja je finansirana sredstvima same mljekare.

– Morali smo se dobro zadužiti kako bismo pokrenuli ovu proizvodnju. Na tržištu je velika konkurencija, ali ćemo se pokušati boriti na naš način, a to su kvalitet i zdravstvena ispravnost, istakao je Kamerić, pišu Nezavisne novine.

Prema njegovim riječima, dosadašnje analize su pokazale kako se radi o kvalitetnom proizvodu koji će obogatiti asortiman i paletu proizvoda “Milksana”.

Kamerić ističe kako je ova godina za njih bila uspješna, a da iduće godine očekuju još bolje rezultate, prvenstveno zahvaljujući novom proizvodu.

Kada je riječ o novim proizvodima, u “Milksanu” planiraju i početak proizvodnje vrhnja za kuhanje, što će uslijediti u narednom periodu.

(Nezavisne)

Procitano 540 puta

S5 Box