Vijesti iz kulture
utorak, 31 Mart 2015 00:00

Poziv na seminar "Kako misliti budućnost?" sa Ziauddinom Sardarom

Ocijeni...
(0 glasova)

sardarCentar za napredne studije i Centar za lično i profesionalno usvršavanje 

Vas pozivaju na

SEMINAR

Kako misliti budućnost?

sa Ziauddinom Sardarom

Sarajevo, 25. april (9.30-18.00 sati)

      26. april (9.30-13.00 sati)


Opis seminara

Ideje o budućnosti važne su zato što na naše misli i djela ne utječu samo naša poimanja prošlosti, već i naše zamisli o budućnosti. Iako je budućnost neuhvatljiva i nesigurna, ona je i područje na koje možemo utjecati. Prošlost ne možemo mijenjati; možemo je samo interpretirati i reinterpretirati. Ni sadašnjost ne možemo promijeniti: to zahtijeva trenutnu promjenu, što je nemoguće. Naša nemoć da posjedujemo konačno znanje o budućnosti u ravnoteži je našom moći da je oblikujemo. I pojedinci i društva imaju mogućnosti da oblikuju vlastitu budućnost. Otkrijte kako sa jednim od vodećih futurologa današnjice.

Predavač

Ziauddin Sardar osebujan je muslimanski britanski pisac i intelektualac čije polje interesovanja uključuje muslimansko mišljenje, studije budućnosti, filozofiju znanja i nauke i kulturološke studije u najširem smislu. Dosada je uradio više uspješnih dokumentarnih filmova i objavio preko 35 veoma zapaženih knjiga. Britanski časopis Prospect svrstao ga je u 100 najvažnijih javnih intelektualaca Velike Britanije.

Seminar će se održati na engleskom jeziku.

Kotizacija za učešće na seminaru iznosi 50 KM, za studente 25 KM. Organizatori za određeni broj polaznika pokrivaju troškove kotizacije. Kotizacija pokriva ručak, osvježenje i materijale.

Za polaznike izvan Sarajeva obezbjeđeno noćenje.

Prijave izvršiti putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najkasnije do 8. aprila 2015. god.

Uz prijavu obavezno dostaviti i kratku biografiju.

Za sva ostala pitanja stojimo Vam na raspolaganju na 061/330-035 (Mirnes Duranović, projektni menadžer).

 

(nasevijesti.com)

Procitano 1218 puta

S5 Box