Vijesti iz kulture
nedjelja, 05 April 2015 00:00

Promoviran univerzitetski udžbenik Dr. Muharema Štulanovića

Ocijeni...
(2 glasova)

stulanovicNa Islamskom pedagoškom fakultetu sinoć je promovisan šesti univerzitetski udžbenik doktora Muharema Štulanovića, pod nazivom „Duhovno liječenje Kur’anom, fikhski propisi, istine i kontroverze.“

Recenzenti su bili doktori Sulejman Topoljak i Sulejman Kendić. Udžbenik je namijenjen studentima, ali i široj čitalačkoj publici, kao zaštita i vjerodostojan metod duhovne terapije.

Udžbenik ima 186 stranica na kojima se iščitava savremeni iskustveni segment duhovnog liječenja Allahovim govorom, Njegovim propisima i Istinama. O povodu i svrsi udžbenika sa islamsko-pravnog segmenta govorio je i autor doktor Muharem Štulanović.

Doktor Sulejman Kendić o udžbeniku je govorio sa medicinskog aspekta – duhovnom liječenju kao alternativnoj metodi savremene medicine i naučne medicinske prakse. Upozorio je i na pojavu gubljenja povjerenja u konvenconalnu medicinu i obraćanje pacijenata vidovnjacima i iscjeliteljima.

O medijskom aspektu i pozadini medijskih sadržaja koji promovišu brojne tarote, vidovnjake i iscjelitelje govorila je novinar Dijana Begović.

Izdavač udžbenika je „Grafis“ iz Cazina, a štampan je u hiljadu primjeraka.Radi se o vrijednom djelu koje će pomoći studentima islamskih pedagoških fakulteta u našoj zemlji i šire, posebno na odsjecima socijalne pedagogije i duhovne skrbi, ali i svakoj porodici koja živi islam.

(mojusk.ba)

Procitano 1404 puta

S5 Box