Vijesti iz regiona
utorak, 14 Februar 2017 00:00

Vučić: Prihvatio sam kandidaturu da bismo obezbijedili kontinuitet i stabilnost Srbije

Ocijeni...
(0 glasova)

vucic3Aktuelni premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je večeras da će biti kandidat vladajućeg SNS-a na predsjedničkim izborima u Srbiji. Riječ je o jednoglasnoj odluci Predsjedništva SNS-a, koje će predložiti Glavnom odboru stranke da kao svog kandidata za predsjednika Srbije istakne Vučića.
"Pitanje kandidata nije pitanje kompetencija ili činjenice da li volite svoj posao, već je ovo pitanje od velikog značaja za budućnost Srbije. Prihvatio sam kandidaturu da bismo obezbijedili kontinuitet i stabilnost Srbije. Svi koji su nam razarali zemlju, koji su nas doveli do ivice bankrotstva i uništavali nam budućnost, sada bi željeli da se vrate na vlast ne zbog toga što imaju politiku, nego što žele da vrate Srbiju na ivicu propasti i unište nam rezultate reformi, koje su svjetski priznate", rekao je Vučić gostujući u emisiji "Upitnik" na RTS-u.

Istakao je da funkciju predsjednika Vlade Srbije obavlja s ljubavlju i ponosom. No, bez obzira na to da li će biti predsjednik države ili ne, siguran je da više neće obnašati premijersku funkciju, prenose Vijesti.ba.

"Šta god da odluči Glavni odbor SNS-a u petak, do dana raspisivanja izbora baviću se premijerskim poslom", poručio je Vučić, navodeći da ne isključuje mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, ukoliko bude izabran za šefa države.

Govoreći o sadašnjem predsjedniku Srbije, Vučić je rekao da bez Tomislava Nikolića napredak države nije bio moguć i da je imao veliku ulogu u tome.

"Moja namjera je da u budućnosti nastavim raditi sa predsjednikom Nikolićem, ukoliko on to bude želio. Ljudi koji su glasali za mene, glasali bi i za Nikolića", istakao je Vučić.

Dodao je da ne može tvrditi će biti izabran za predsjednika Srbije, ali smatra da, prema procjenama, ima najveće šanse da pobijedi "one koji su se ujedinili da razore Srbiju".

"Naš cilj je da osiguramo budućnost i mir za Srbiju, da ona bude cijenjena u regionu i svijetu", kazao je Vučić.

Ukoliko bude izabran za predsjednika Srbije, najavio je da će žestoko kontrolisati Vladu, te da će se truditi da bude od pomoći u najtežim trenucima, kao što je to slučaj sa Nikolićem.

Vučić je, između ostalog, rekao i da ukoliko bude izabran za šefa države, neće se kandidovati za predsjednika SNS-a na predstojećoj Skupštini stranke, prenose Vijesti.ba.

Mandat aktuelnom predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću ističe 31. maja, a izbori za novog predsjednika Srbije treba da budu raspisani početkom marta - 90 dana prije isteka Nikolićevog mandata. Mediji u Srbiji navode da bi predsjednički izbori trebalo da budu održani 9. aprila.

Odluka o Vučićevoj kandidaturi objavljena je uoči Dana državnosti Srbije, 15. februara.

Sjednica Glavnog odbora SNS biće održana u petak, 17. februara u 17.30 sati u Sava centru.

(Vijesti.ba)

Procitano 355 puta

S5 Box