Vijesti iz regiona
petak, 14 April 2017 00:00

Ne jenjavaju protesti u Srbiji

Ocijeni...
(0 glasova)

protest9Šetnja učesnika 11. protesta "Protiv diktature" u Beogradu završena je večeras ispred Doma Narodne skupštine, gdje su okupljeni najavili novi protest u petak u 18 sati.

Demonstranti su se okupili i u drugim gradovima u Srbiji.

Protest "Protiv diktature" u Beogradu protekao je bez incidenata i uniformisane policije, ali je primijećeno prisustvo nekoliko policajaca u civilu s "motorolama", javlja Beta.

Kolona od više stotina uglavnom mladih učesnika protesta "Protiv diktature", prošla je centralnim beogradskim ulicama, skandirala "Av, av, av!", "Ima nas!", "Onesvesti se!", dok su ispred Vlade Srbije uzvikivali "Hoćemo ostavke!" i "Dole diktatura!".

Dobošari su bili na čelu kolone, u kojoj su bili transparenti "Fer slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizacija, zaštita i poboljšanje radnih prava", "Javno finansirano i svima dostupno obrazovanje", "Kompletna smena političke elite", "Zdravstvo za sve".

Učesnici protesta nosili su i transparente "Protiv terora vlasti",  "Nećemo da budemo jeftina radna snaga","Pravda i pravo hodaju s nama".

Prvobitno je bila najavljena pauza u protestima do utorka, 18. aprila, zbog Uskrsa, ali je danas na društvenim mrežama najavljeno da će protesta danas, ipak, biti.

(Agencije)

Procitano 649 puta

S5 Box