Vijesti iz regiona
nedjelja, 12 Novembar 2017 00:00

Vučić: Tražiće se od Srbije da radi nešto što ne želi i po pitanju RS-a

Ocijeni...
(0 glasova)

vucic3-Ti pritisci će biti jači i u političkom smislu u vezi s Kosovom i Metohijom. Tražiće se od Srbije da radi nešto što ne želi i po pitanju Republike Srpske i mnoge druge stvari. Zato će biti sve jači pritisak da se pomaže različitim službama, agencijama i mnogima po Srbiji, - kazao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić je ekskluzivno za "Alo!" otkrio da će odluku o izborima biti poznata već u sledeću subotu, kada će biti održane sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

"To će biti dan kada će biti doneta konačna odluka o tom pitanju. Svjestan sam da smo vrlo blizu poraza na gradskim izborima. To ne znači da nisam zadovoljan rezultatima našeg rada i da se nećemo boriti da na izborima postignemo što bolji rezultat", rekao je Vučić.

Naglašava da ljudi u Srbiji moraju da znaju da atmosfera u kojoj se vodi spoljna i unutrašnja politika nije nimalo laka i prosta.

"Kada vide pritiske sa raznih strana, to je zato što predstavnici tih zemalja zastupaju interese svojih država, a ne zato što mnogo vole Srbiju. Niko osim nas Srbiju ne voli mnogo, a svakako ne više od njenih građana i onih koji vode Srbiju, iako bi nerijetko željeli da kažu da mnogo bolje vide interese Srbije nego što ih vide aktuelno rukovodstvo i njeni građani. Dakle, velike sile i njihovi predstavnici štite svoje, a ne naše interese i molim ljude u Srbiji da to razumeju. Mi sa svima moramo da imamo dobre odnose jer smo suviše mali, ali moramo da ukažemo na dvostruke aršine. Svejedno, moramo da održavamo dobre odnose sa njima jer bismo nestali ako to ne bismo činili", rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, najvažnije za naš narod i zemlju je očuvanje slobode i nezavisnosti.

"Ukoliko drugi budu odlučivali o svemu, kao što imate primjere u nekim okolnim zemljama, i ko će da bude tužilac i ko će da bude sudija, i ko će da bude u nekoj od agencija, i da nezavisna tijela budu samo njihova, a da svi oni budu nezavisni od našeg naroda, a zavisni od njih, onda to nema nikakvog smisla. Tačno je da treba da gradimo nezavisne institucije, ali koliko nezavisne od Vlade Srbije, toliko i od vlada pojedinih zapadnih ili nekih drugih zemalja. Dakle, to je politika sa kojom sam pobijedio, ljudima je to izgledalo kao šala, priča, pusta želja, ali veoma sam uporan i principijelan i upravo zato se nalazimo pod teškim pritiscima, zato je i stranka koju vodim pod pritiscima", kazao je Vučić, navodeći da mu je jedini nalogodavac - građani Srbije i srpski narod i da je to ono što predstavlja sve veći problem.

Na pitanje po kojim pitanjima su pritisci najjači, a po kojima će se po vašem mišljenju pojačavati, odgovorio je da će ti pritisci biti jači i u političkom smislu u vezi s Kosovom i Metohijom.

"Tražiće se od Srbije da radi nešto što ne želi i po pitanju Republike Srpske i mnoge druge stvari. Zato će biti sve jači pritisak da se pomaže različitim službama, agencijama i mnogima po Srbiji. Pojedini predstavnici velikih sila čak idu po opštinskim odborima nekih stranaka. Razumem da se dogovaraju u centrali neke stranke, da pričaju o važnim pitanjima, ali šta rade u opštinskim odborima stranaka? Da ne pričaju o ležećim policajcima? Kao i kad vam neko kaže da se nezavisni medijski projekti spremaju spolja. A kada postavim pitanje predstavnicima Evropske komisije i drugima da mi navedu jedan projekat koji nije bio direktno usmjeren na kuću koja nije antivladina, nema odgovora. Ne postoji nijedan", rekao je Vučić.

Kaže da zna da će politika koju vodi doneti bezbroj teškoća.

"Znam da od sticanja nezavisnosti Srbije 1878. godine niko ne voli istinski nezavisnu Srbiju, pritom ne mislim samo teritorijalno suverenu, već suverenu u donošenju odluka, u izboru svoje sopstvene budućnosti. Jednima smeta što hoćemo da budemo prijatelji sa Rusima, drugima smeta što nismo doneli odluku o ruskom humanitarnom centru, trećima smeta što smo se sreli sa Erdoganom, četvrtima smeta što postojimo... U takvim teškim okolnostima i uslovima naše je da kroz te nemirne vode provučemo naš brod i da uplovimo u mirnu luku", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

(Alo)

Procitano 1171 puta

S5 Box