Vijesti iz regiona
petak, 23 Mart 2018 00:00

Dačić: Govorio sam Vučiću da nas lažu!

Ocijeni...
(0 glasova)

dacicMinistar vanjskih poslova Ivica Dačić izjavio je da zapadne zemlje očekuju od Srbije da prizna neovisnost Kosova, a to je ocijenio kao “bezobrazluk i poniženje”.
“Bombama su otcijepili Kosovo od Srbije i sada nam govore da je to završena priča”, kazao je Dačić u intervjuu za Večernje Novosti.

Upitan jesu li centri moći u Londonu, Washingtonu, Parizu i Berlinu pred predsjednika Srbije Aleksandra Vučića izašli s ponudom da Srbija formalno ili neformalno prizna neovisnost Kosova, a da je Zajednica srpskih općina najviše što može dobiti na Kosovu, Dačić je rekao da je “nekoliko puta govorio Vučiću da Zapad Srbiju svih ovih godina zamajava" i da je "naše priznanje neovisnosti Kosova jedino što njih zanima”.

“Kako su se samo lijepo sjetili, mi da priznamo Kosovo, a oni će nam velikodušno dati ZSO koju ne mogu formirati evo pet godina… Za pet godina se završio Drugi svjetski rat, a oni nisu u stanju natjerati Thacija i društvo da primjene Briselski sporazum koji su potpisali”, ocjenio je Dačić.

Šef srpske diplomatije je ocijenio takvo ponašanje Zapada kao bezobrazluk.

“Mislim da je to vrhunski bezobrazluk i licemjerje i da naša država ne može pristati na poniženje”, rekao je on.

Dačić je dodao da se do rješenja između Beograda i Prištine mora doći kompromisom, a ne “nametanjem stava da Srbija mora priznati neovisnost Kosova”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu za RTS da je u posljednja tri dana u SAD imao niz “teških i napornih susreta“ po pitanju Kosova.

“Ne pregovaramo samo s Albancima, već s onima koji su stvorili neovisno Kosovo“, rekao je Vučić i dodao da o susretima “ne može previše govoriti“.

“Pokušavamo pronaći kompromismo rješenje, ali albanska strana radi svoj posao, a međunarodna zajednica svoj. Nisam zadovoljan, jer zapadne sile tvrdo stoje na poštovanu očuvanja nezavisnosti Kosova“, dodao je Vučić.

(Vijesti.ba)

Procitano 1602 puta

S5 Box