Vijesti iz rubrike ''Aktuelno''
utorak, 02 Avgust 2016 00:00

Šta država BiH može poduzeti nakon nedavnog državnog udara u Turskoj

Ocijeni...
(4 glasova)

turskabihNakon skorašnjeg pokušaja puča u susjednoj nam Turskoj, a koji je iz temelja prodrmao naš medijski prostor i zatalasao bošnjačke hipotalamuse, slijedi nekoliko prijedloga šta Bosna i Hercegovina može uraditi da bi pomogla uvođenju reda u ovoj zemlji. Rezultati ovih mjera bi trebali biti vidljivi u veoma kratkom vremenskom periodu nakon početka njihove implementacije.

- Uvesti sankcije Sjedinjenim Državama jer ne žele izručiti izdajicu Gulena, a njihovog ambasadora proglasiti personom non grata.
- Uvesti policijski sat jer se pokazalo da Gulenovci iz svojih internata najviše izlaze noću i napadaju druge ispravne Bošnjake.
- U znak solidarnosti ukinuti zastavu i grb BiH i privremeno ih zamjeniti turskim.
- Uvesti vanredno stanje dok se svi Gulenovi simpatizeri u BiH ne raskrinkaju i privedu pravdi.
- Uvesti stražu za demokratiju u Turskoj (ovo je već urađeno, op.a.)
- Vijeće ministara da donese dekret da se pri spominjanju sultana Erdogana obavezno ustane, stavi ruka na srce i kaže "hazreti".
- Zamrznuti sve reforme i europski put naše zemlje dok se stanje u Turskoj koje je presudno po budućnost naše zemlje ne riješi do kraja.
- Poslati vojnu pomoć Turskoj. Svu našu avijaciju i mornaricu staviti na raspolaganje turskoj vojsci.
- Najstrožije zaprijetiti Briselu da ukoliko ne promjeni politiku prema Ankari, Sarajevo će morati poduzeti odlučnije mjere i zahladiti odnose.
- Da se Salmiru Kaplanu iz budžeta isplati enormna odšeta za pretrpljenu duševnu bol zbog boravka u Hizmetovim ustanovama.
- Poslati predstavnike najuticajnijih bošnjačkih medija i političkih stranaka kod komšija Srba na dodatni kurs iz uspješne izgradnje iracionalnog podaničkog odnosa prema drugim državama (rusofilija op.a.).
- Da Islamska zajednica uvede ezan na turskom, a zatim se samougasi i spoji sa turskim dijanetom.
- Da sve televizije sa nacionalnom frekvencijom moraju najmanje 5 sati dnevno emitirati turski serijski program. Ako nemaju para neka puštaju reprize.
- Kampanju „Kupujmo domaće“ zamjeniti sa „Bojkotujmo domaće, kupujmo tursko“.
- Organizirati mitinge podrške AKP-u i natjerati prijavljene na birou za zapošljavanje da svaki dan dolaze sa zastavama i transparentima.
- Meso koje izvozimo u Tursku od sada slati besplatno.

 


Nermin Spahić (nasevijesti.com)

Procitano 1139 puta

S5 Box