Vijesti iz rubrike ''Aktuelno''
četvrtak, 22 Septembar 2016 00:00

'Batman' sa Cvijetom Srebrenice

Ocijeni...
(3 glasova)

benaffleck1Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković boravi u New Yorku, gdje je prethodna tri dana, na poziv bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, učestvovao na specijalnoj plenarnoj diskusiji u okviru godišnjeg sastanka "Clinton Global Initiative".
Tokom samita, Duraković je zajedno sa Clintonom i srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem govorio na panelu posvećenom Srebrenici, ali je tu priliku iskoristio i kako bi porazgovarao sa nekim od brojnih poznatih ličnosti kako iz svijeta politike, tako i iz drugih sfera života.

Duraković se tako susreo sa bivšom NBA zvijezdom Dikembem Mutombom, nekadašnjom američkom državnom tajnicom Madeleine Albright, borcem za ljudska prava Jesse Jacksonom, njujorškim policajcima, a na posljednjoj fotki koju je objavio na svom Facebook profilu pozira sa slavnim američkim glumcem i dvostrukim dobitnikom prestižne filmske nagrade "Oscar" Benom Affleckom. Affleck je, na Durakovićevo insistiranje, pristao na gest zaista vrijedan svake pohvale. Naime, glumac je na svoj sako okačio "Cvijet Srebrenice", koji simbolizuje najužasniji zločin počinjen od Drugog svjetskog rata - genocid u Srebrenici.

"Kada ovaj veliki čovjek, Ben Affleck, kaže da će s ponosom nositi cvijet Srebrenice, za nas to znači mnogo...", napisao je Duraković uz fotografiju.

(Avaz)

Procitano 654 puta

S5 Box