Vijesti iz rubrike ''Aktuelno''
utorak, 10 Januar 2017 00:00

Efendić: Armija RBiH bila je jedini garant cjelovitosti BiH, uzalud je sad cmizdriti

Ocijeni...
(3 glasova)

semirefendicNačelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić prokomentarisao je obilježavanje 9. januara, kao Dana Republike Srpske, kazavši da je uzalud sada "cmizdriti" zbog separatizma RS-a, naglašavajući da je o tome trebalo voditi računa ranije.
Efendić je na svom Facebook profilu komentarisao propust napravljen reformom odbrane i ukidanjem Armije BiH, koja je jedina bila garant cjelovitosti BiH. 

Evo što je napisao:

"Uzalud je sada cvrcati i cmizdriti na separatistički put Republike Srpske. Trebalo je to raditi onda kada smo proveli reformu odbrane i ukinuli armiju koja je bila jedini garant opstanka i cjelovitosti države. Kada nismo imali pameti i svijesti da time otvaramo put odcjepljenju RS-a, sada možemo samo moliti i plakati.
P.S. Ima budala koje misle da vojska znači rat, ali u teoriji odbrane zna se da je suprotno. Vojska znači mir, jer 'garant mira je prijetnja miru'. U prevodu, nikad ne napadaš onoga za koga znaš da je spreman braniti se."(Otcjepljenje dijela države je ništa drugo nego napad na državu) Uvijek se napadaju slabi i jadni. A naša politika nas pravi jadnima već dugo."

(Nasevijesti.com)

Procitano 753 puta

S5 Box