Print this page
subota, 05 Maj 2018 00:00

Zašto se dr. Šefik Kurdić razočarao u Sarajevo

Ocijeni...
(0 glasova)

dudakovic4Da se u Bosni i Hercegovini politički, lični i drugi interesi pokušavaju ostvariti na sve moguće načine i u svim prilikama pokazao je i miting podrške generalu Atifu Dudakoviću koji je je jučer održan u Sarajevu.

Iako se značajan broj, većinom običnih, građana okupio kako bi iskazao svoju podršku heroju Dudakoviću, mnogi se nisu pojavili jer nisu oni organizatori mitinga i nisu oni ti koji će pokupiti političke i druge "poene" uspješnom organizacijom skupa. Da stvar bude gora, iz tih interesnih razloga su i druge odvraćali od učešća na mitingu. Običnom građaninu, patrioti koji nema nikakvih drugih interesa osim moralne potrebe da iskaže podršku ljudima koji su dali nesebičan doprinos očuvanju BiH u najtežim godinama njenog postojana, ovakve spoznaje veoma teško padaju. Veoma teško se pomiriti sa činjenicom da naše elite, bile one iz političkih stranaka ili boračkih udruženja, ni ovakve skupove ne mogu ostaviti interesno neutralnim.

Jedan od mnogobrojnih građana prisutnih na mitingu bio je i dr. Šefik Kurdić, koji je javno na svom Facebook profilu izrazio negodovanje zbog ovih dešavanja. Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

DANAS SAM SE RAZOČARAO U SARAJEVU

Danas smo dr. Esmir Halilović i ja mahsus stigli iz Zenice u Sarajevo, čuvši za miting podrške generalu Atifu Dudakoviću i ostalim našim hrabrim Bošnjacima koju su nepravedno optuženi.
Očekivali smo ogromnu podršku građana, shodno herojstvu koji su optuženi pokazali u odbrani naše Domovine.
Nije ni čudo što je mali odziv građana bio na ovom današnjem mitingu, kada su poslani pojedinci koji su odvraćali ljude od prisustvovanja ovom skupu.
Čak su i nama prilazili određeni ljudi koji su nas savjetovali da ne prisustvujemo ovom mitingu podrške, navodeći razlog da to nisu organizirali svi NVO koji su trebali.
Čak se i u podršci našim junacima ubacuju stranački i drugi interesi, jer se ne smije dopustiti da neki zadobiju poene a drugi ih izgube koji nisu ni prstom mrdnuli da makar sa svojim udobnih šilteta i fotelja dođu do lijepe Baščaršije i kažu da se sa zulumom i nepravdom ne slažu!
Razočarani smo se vratili u Zenicu zbog politikanstva koje se demonstrira i u ovom činu podrške našem Generalu i njegovim gazijama.
Šta je ovo, ljudi, udarilo u naš narod???
Pa baš u svemu se traži interes i šićar?!
Pa čak i u podršci časnim bosanskim junacima!
Vidjeli smo danas poznate osobe koje gotovo bježe sa platoa Baščaršije, kako ne bi prisustvovale ovom činu podrške našem Generalu!
Na čast vam svima!
Vidjet ćemo vas uskoro na koridi u Čevljanovićima - koliko će vas biti?!
E, lijepi moji Bošnjaci - čast vam svaka,
preči su vam bikovi od naših junaka???!!!

(Nasevijesti.com)

Procitano 3366 puta